Κληρικοί για συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου: Τώρα θα δείτε τον Παπαφλέσσα!

Προειδοποιούν με «μαζικές και πρωτόγνωρες αντιδράσεις»

Παπάδες σε διαδήλωση για την Κάρτα του Πολίτη

Ιερό πόλεμο έχει προκαλέσει η συμφωνία στην οποία κατέληξαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για τη σχέση Κράτους – Εκκλησίας.

Οι κληρικοί εξέφρασαν την έντονη αντίδρασή τους, κάνοντας λόγο για «επαίσχυντη συμφωνία» και προειδοποιώντας με «μαζικές και πρωτόγνωρες αντιδράσεις».

Ιστορική συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου για χωρισμό Κράτους- Εκκλησίας

Όπως τονίζει ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος  σε ανακοίνωσή του, «θα δώσει αγώνες για να παραμείνει ως συμβατική υποχρέωση του κράτους η μισθοδοσία του Ιερού Κλήρου, ως έχει, ως αντάλλαγμα για τα όσα έχει προσφέρει η Εκκλησία προς την πολιτεία».

«Τώρα θα δουν τον Παπαφλέσσα»

«Η Ιερά Σύνοδος δεν τον έχει εξουσιοδοτήσει να συναινέσει σε ένα τέτοιο ανακοινωθέν» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών, πατήρ Γεώργιος Βαμβακίδης, μιλώντας στο Θέμα 104,6 FM.

Ο ίδιος προειδοποίησε με σοβαρές αντιδράσεις από κληρικούς, ιερείς και αρχιερείς: «Θα υπάρξει καθολική αντίδραση και οι μητροπολίτες θα ακυρώσουν αυτήν την εξέλιξη. Αν δεν γίνει αυτό οι αντιδράσεις θα είναι πολύ μεγάλες. Θα δουν τον Παπαφλέσσα και οι δικές μας αντιδράσεις δεν θα έχουν κουκούλες» .

Τέλος, έστειλε μήνυμα και στους βουλευτές που θα ψηφίσουν τη συμφωνία, σημειώνοντας πως δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητος ο αριθμός των κληρικών και των οικογενειών τους ως ψηφοφόρων.
 

* Φωτογραφία αρχείου
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top