Σεντένο- Μοσκοβισί: Κοιτάμε…για ποιους «φτάνει» ο δημοσιονομικός χώρος

Στις 200.000 έφτασαν οι αιτήσεις στον ΈΦΚΑ για μη παραγραφή αναδρομικών

Oι συνταξιούχοι περιμένουν στο ακουστικό τους έως τις 19 Νοεμβρίου για να δουν αν θα γίνουν ή όχι περικοπές έως 18% στις συντάξεις τους. Μέχρι τότε θα πρέπει να περιμένουν για την απόφαση του έκτακτου Eurogroup  αφού χθες το βράδυ δεν ήταν το θέμα στην ημερήσια διάταξη.

Για το θέμα αυτό ρώτησε τους κυρίους Σεντένο και Μοσκοβισί, ο ανταποκριτής του STAR Θάνος Αθανασίου

«Οι θεσμοί και οι ελληνικές αρχές συζητούν τώρα τον προϋπολογισμό του 2019. Αξιολογούμε πόσος δημοσιονομικός χώρος υπάρχει για να χρησιμοποιηθεί από την Ελλάδα. Εάν είναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί για ορισμένα μέτρα» ανέφερε ο Σεντένο.

Όπως είπε ο πρόεδρος (Σεντένο) το προαπαιτούμενο είναι ο δημοσιονομικός χώρος...και μετά πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Στις 200.000 έφτασαν οι αιτήσεις στον ΕΦΚΑ για μη παραγραφή αναδρομικών 

Οι συνταξιούχοι στην Αθήνα καταθέτουν μαζικά αιτήσεις- στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ- για να μην παραγραφούν στο τέλος του έτους οι αξιώσεις τους για τα αναδρομικά, διαβάζοντας καθημερινά διαφορετικές εκδοχές και απόψεις.

Δ. Μπούρλος: Αυτά είναι τα βήματα για να δοθούν τα αναδρομικά 

Το ΣΤΑΡ και η Κατερίνα Παναγοπούλου, ζήτησε χρηστικές οδηγίες  για τους συνταξιούχους απο τον εργατολόγο δικηγόρο, Δημήτρη Μπούρλο.

 «Θα πρέπει να πούμε οι αιτήσεις αυτές η αξία που έχουν, έχει να κάνει μόνον με τη διακοπή της παραγραφής. Η δικαστική διεκδίκηση είναι μια μακρόχρονη διαδικασία. Δηλαδή η υπόθεσή του θα εκδικασθεί σε κάποια χρόνια. Η απόφαση η οποία θα εκδοθεί κατ’ αρχήν δεν είναι εκτελεστή αν ασκηθεί έφεση άρα θα πρέπει  για να πάρει χρήματα να έχει απόφαση και επί της εφέσεως να έχει δηλαδή μία τελεσίδικη απόφαση» είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Μπούρλος.
 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε
τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top