Μητσοτάκης: Αριστερός Όρμπαν ο Τσίπρας –Εργαλειοποιεί μέχρι και το Σύνταγμα

Στόχος τους να αποτρέψουν κάθε μεγάλη αλλαγή

Επίθεση στην κυβέρνηση για το Σκοπιανό αλλά και την πρόταση για Συνταγματική Αναθεώρηση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης την χαρακτήρισε «κυβέρνηση των σκανδάλων» και τον Αλέξη Τσίπρα «αριστερό Όρμπαν της Μεσογείου».

«Δεν ψηφίζω τη Συμφωνία των Πρεσπών, ούτε πριν ούτε μετά τις εκλογές»

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε πως δε θα ψηφίσει σε καμία περίπτωση τη Συμφωνία των Πρεσπών, είτε πριν είτε μετά τις εκλογές, και υπογράμμισε πως ο μόνος τρόπος για να μην κυρωθεί είναι η προσφυγή στις κάλπες, πριν έρθει στη Βουλή.

Παράλληλα, χαρακτήρισε πρωτοφανές το να ερευνά η Δικαιοσύνη τις κατηγορίες υπουργών εντός του υπουργικού συμβουλίου και ζήτησε, και πάλι, να δοθεί στη δημοσιότητα η επιστολή του Νίκου Κοτζιά στον Αλέξη Τσίπρα.

«Όταν έλθει η συμφωνία των Πρεσπών προς ψήφιση θα δούμε αν ο κ. Καμμένος φύγει από τη πόρτα ή το παράθυρο» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως «όσο πλησιάζει το τέλος τους, τόσο θα μαθαίνουμε περισσότερα για τις σκοτεινές τους συναλλαγές».

Οι προτάσεις Μητσοτάκη για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Όσον αφορά τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να μετατρέψει το Σύνταγμα σε εργαλείο αντιπερισπασμού από τη ζοφερή οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα.

Είπε πως στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι να αποτρέψει κάθε μεγάλη αλλαγή, καθώς δεν επιτρέπεται αναθεώρηση του Συντάγματος πριν περάσει πενταετία από την περάτωση της προηγούμενης. Μάλιστα, όπως διευκρίνισαν πηγές της ΝΔ μετά την ομιλία του κ. Μητσοτάκη, στην περίπτωση που τα υπό αναθεώρηση άρθρα περιορίζονται στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ θα κηρύξει άγονη τη διαδικασία αναθεώρησης και θα την ξεκινήσει πάλι από την αρχή.

Ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Αυτές είναι:

•    αλλαγή του άρθρου 16 για την ίδρυση και λειτουργία και ιδιωτικών πανεπιστημίων
•    αλλαγή του άρθρου για ασυλία βουλευτών και ευθύνη υπουργών
•    εκλογή του Πρόεδρου της Δημοκρατίας απευθείας από τον λαό, μετά από δυο άκαρπες ψηφοφορίες.

Παράλληλα, μίλησε για σταθερό οικονομικό περιβάλλον με συνταγματικούς κανόνες,  «που αποτρέπουν το δημοσιονομικό εκτροχιασμό», ενώ υπογράμμισε πως δεν θα επιτρέπεται η επιβολή βαρών με αναδρομική ισχύ.
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top