Καμμένος σε Ερντογάν: Οι μόνοι που δεν είναι πειρατές είναι οι Έλληνες

«Η Ελλάδα δεν υποχωρεί ούτε χιλιοστό στα δικαιώματά της»

«Οι μόνοι που δεν είναι πειρατές, σε βάθος αιώνων, είναι οι Έλληνες» ήταν η απάντηση που έδωσε ο Πάνος Καμμένος στον Τούρκο Προέδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε τελετή καθέλκυσης νέας κορβέτας του τουρκικού πολεμικού ναυτικού είπε (εννοώντας τους Έλληνες) πως «δε θα αφήσουμε τη θάλασσα στους πειρατές».

Απειλεί ξανά ο Ερντογάν για το Αιγαίο: «Τα πλοία μας δείχνουν την ισχύ μας»

«Η Ελλάδα στηρίζεται πάντα στο διεθνές δίκαιο και οι πειρατές κρίνονται από τα συμβούλια ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, όταν κατέχουν περιοχές στις οποίες εισβάλουν παράνομα. Η Ελλάδα σέβεται το διεθνές δίκαιο, προστατεύει την εθνική της κυριαρχία και ζητά τη συνύπαρξη όλων κάτω από διεθνείς κανόνες. Δεν προκαλεί κανέναν αλλά και δεν υποχωρεί ούτε χιλιοστό στα δικαιώματα, που τις δίνουν το διεθνές δίκαιο και οι διεθνείς συνθήκες»  δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, μετά το ετήσιο μνημόσυνο για τους πεσόντες του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο κ. Καμμένος υπενθυμίζει ότι τα σύνορα της Ελλάδας, θαλάσασι εναέρια και χερσαία, είναι και ευρωπαϊκά σύνορα και «όταν παραβιάζονται τα ελληνικά σύνορα, παραβιάζονται και αυτά της ΕΕ», επισημαίνοντας πως το σύνολο του ΝΑΤΟ είναι «σε θέση να γνωρίζει με αναφορές των κυβερνητών των πλοίων, ποιοι είναι αυτοί που παραβιάζουν μέσα στη συμμαχία τα εθνικά χωρικά ύδατα και τον εθνικό εναέριο χώρο».

Κλείνοντας, σύστησε σε όλε τις πλευρές «να κοιτάξουν την ευημερία των λαών και αυτή θα έρθει όταν θα μπορέσουμε να εκματελλετούμε όλοι σεβόμενοι το διεθνές δίκαιο, τον πλούτο που έχει η κάθε χώρα, τον υποθαλάσσιο, και ιδιαίτερα σε μια εποχή που η νοτιοανατολική Μεσόγειος γίνεται ενεργειακό κέντρο».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top