Απειλεί ξανά ο Ερντογάν για το Αιγαίο: «Τα πλοία μας δείχνουν την ισχύ μας»

Οι «ληστές» που εκμεταλλεύονται τα συμφέροντα της Τουρκίας

Προφανώς ως απάντηση στη χθεσινή NAVTEX της Κύπρου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κλιμάκωσε τη ρητορική του κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε τελετή καθέλκυσης νέας κορβέτας του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

Ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε ότι η χώρα του δεν θα αφήσει «κανένα ληστή» να εκμεταλλευθεί τα συμφέροντά της, αναφερόμενος στις έρευνες της Κύπρου στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ υπογράμμισε με νόημα πως: «τα πλοία μας δείχνουν την ισχύ μας».

«Οι εξελίξεις το τελευταίο καιρόστην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο μας θύμισαν ότι η χώρα μας πρέπει να είναι το ίδιο ισχυρή και στις θάλασσες», τόνισε ο Τούρκος Πρόεδρος. «Κάθε πλοίο που εντάσσεται στο πολεμικό μας ναυτικό δείχνει και την ισχύ μας. Δεν θα επιτρέψουμε τον φυσικό πλούτο της ανατολικής Μεσογείου να τον εκμεταλλευθούν κάποιοι άλλοι. Τα πλοία μας δείχνουν την ισχύ μας. Δεν θα αφήσουμε σε κανέναν ληστή να εκμεταλλευθεί τα συμφέροντα μας στην περιοχή», υπογράμμισε.

Η Κύπρος «αντεπιτίθεται» - Εξέδωσε NAVTEX για γεωτρήσεις στην ΑΟΖ

«Σίγουρα δεν θα δεχτούμε προσπάθειες να στερήσουν τους φυσικούς πόρους στην ανατολική Μεσόγειο από την Τουρκία και την ΤΔΒΚ. Δεν εποφθαλμιούμε εδάφη άλλων. Οσοι νομίζουν ότι μπορούν να παρέμβουν στη Μεσόγειο ή το Αιγαίο άρχισαν να συνειδητοποιούν πόσο μεγάλο λάθος έκαναν», είπε ακόμη.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Σαββατοκύριακου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top