Θάνατος Κατσίφα: "Μόνο εμείς αρμόδιοι για έρευνα" λένε οι Αλβανοί

Η επικοινωνία Κατρούγκαλου με τον Αλβανό ΥΠΕΞ

Κώστας Κατσίφας

Σε στενότερη συνεργασία ελληνικών και αλβανικών αρχών για την υπόθεση του θανάτου του 35χρονου ομογενή Κώστα Κατσίφα  στους Βουλιαράτες συμφώνησαν ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και ο  Αλβανός υπουργός Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι,  σε τηλεφωνική τους επικοινωνία.   

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΥΠΈΞ

Πάντως  οι αλβανικές αρχές διαμήνυσαν ότι είναι οι μόνες αρμόδιες για την έρευνα, όπως ανέφεραν στην Ελληνίδα πρέσβη Ελένη Σουράνη την οποία κάλεσα χθες στο αλβανικο ΥΠΕΞ 

«Στην πρέσβειρα ειπώθηκε ότι το σοβαρό αυτό συμβάν διερευνάται από την Αλβανική Εισαγγελία. Αυτός ο θεσμός είναι η μόνη αρχή που, με βάση το αλβανικό σύνταγμα και το ποινικό δίκαιο, διεξάγει ανεξάρτητη έρευνα για κάθε αδίκημα που συμβαίνει στο έδαφος της Δημοκρατίας της Αλβανίας» αναφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας στην ανακοίνωσή του, απαντώντας ουσιαστικά στη γνωστοποίηση ότι ξεκινά έρευνες η ελληνική Δικαιοσύνη για τον θάνατο του Κ. Κατσίφα.   

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΣΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΡΑΜΑ 

Η κριτική στο περιεχόμενo  του tweet του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, συνεχίζεται από ελληνικής πλευράς.     

«Πέρα από την οδύνη που μου προκαλεί ο θάνατος ενός συνανθρώπου μας, πρέπει να αξιολογήσουμε ως εξαιρετικά αρνητική τη δημόσια τοποθέτηση του Αλβανού πρωθυπουργού Ράμα, αλλά και όλες οι διαδικασίες, οι οποίες φαίνεται -και λέω φαίνεται, γιατί παραμένουν αδιευκρίνιστα πάρα πολλά στοιχεία - να έχουν προσδιορίσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δολοφονήθηκε αυτός ο νέος άνθρωπος» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9» ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης.   

Από την πλευρά του ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε στο  «Θέμα 104,6» FΜ:  «Αυτή τη στιγμή πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί, δε χρειάζεται περισσότερη ένταση. Αυτά που έπρεπε να γίνουν, έχουν γίνει με την σύσσωμη στήριξη της αντιπολίτευσης». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top