Ο Γαβρόγλου παρακινεί τους φοιτητές να τα… βάλουν με τον Ρουβίκωνα!

«Πού είναι οι φοιτητές να διεκδικήσουν τους χώρους τους» αναρωτιέται

Ρουβίκωνας και Γαβρόγλου

Να… διεκδικήσουν τους χώρους τους στα πανεπιστήμια που έχουν καταληφθεί από αναρχικές ομάδες, όπως ο Ρουβίκωνας, καλεί ο Κώστας Γαβρόγλου.

Ο υπουργός Παιδείας, σε συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής, ξεκαθαρίζει – μιλώντας για την κατάληψη χώρου της Φιλοσοφικής από τον Ρουβίκωνα – πως το πανεπιστήμιο είναι χώρος εκπαίδευσης και έρευνας και δε θα πρέπει να υπάρχει χώρος για κανενός είδους παραβατικότητα, ωστόσο προσθέτει: «Όμως, νομίζω ότι εδώ είναι κρίσιμο να θέτουμε τα ζητήματα στις πραγματικές τους διαστάσεις. Και κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει: πού είναι το φοιτητικό κίνημα, πού είναι οι φοιτητές να διεκδικήσουν τους χώρους τους και την ακαδημαϊκή ειρήνη;».

Για τις αλλαγές στη Γ' Λυκείου και το σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια ο κ. Γαβρόγλου δηλώνει ότι η νομοθέτηση των αλλαγών θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.

Εξάλλου, αναφορικά με τις σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους, υποστηρίζει ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η διακριτότητα των ρόλων.
 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε
τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top