Μέλος Επιτροπής βιβλίων Ιστορίας: Φαντασίωση η ελληνικότητα της Μακεδονίας!

Δείτε τις δηλώσεις της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αθηνών

Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι απόψεις μέλους της επιτροπής για την αλλαγή των σχολικών βιβλίων στην Ελλάδα και τα Σκόπια. Υποστηρίζει  ότι η ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι μια φαντασίωση! 

«ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

Η Αλεξάνδρα Ιωαννίδου είναι  ένα από τα επτά μέλη της επιτροπής που όρισε η ελληνική κυβέρνηση  για να εξετάσει τον αλυτρωτισμό  στα σχολικά βιβλία των Σκοπίων. Κι όμως,  η ίδια αμφισβητεί δημόσια την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του ΕΚΠΑ δήλωσε στις  19/9/2018: «Ανεχόμαστε χίλια μύρια όσα στο όνομα  της τρομερής πατρίδας και μιας, ας το πούμε φαντασίωσης που μας λέει ότι η Μακεδονία ήταν πάντα ελληνική  και θα παραμείνει  ελληνική…»

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ  ΒΙΒΛΙΑ  «ΣΥΜΦΩΝΕΙ» ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ

Οι απόψεις της κυρίας Ιωαννίδου ρίχνουν νερό στο μύλο  των Σκοπιανών, οι οποίοι στην ιστορία της A’ γυμνασίου γράφουν ότι “οι Μακεδόνες ήταν ξεχωριστό έθνος και είχαν τη δική τους ξεχωριστή γλώσσα"!

Αυτή είναι η αλήθεια και για την Αλεξάνδρα Ιωαννίδου, τα άλλα είναι «φαντασίωση η οποία έχει επιβληθεί στο δημόσιο λόγο» κατά την ίδια,  η οποία κάνει λόγο και για «απομόνωση που υφίστανται  οι επιστήμονες που τολμάνε να πουν την αλήθεια». 

 «Για ποιο πράγμα να απολογηθούμε για την ιστορία μας; Δεν τη μαθαίνουμε που δεν τη μαθαίνουμε να την κόψουμε κιόλας;» αναρωτιέται μιλώντας στο Star o  Mιχάλης  Χρυσανθόπουλος,  πρόεδρος της Παμμακεδονικής Οργάνωσης Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος – Αυστραλίας. 

Αλλάζουν τα βιβλία της Ιστορίας για χάρη της «Βόρειας Μακεδονίας»


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top