Σταθάκης: Κερδοσκοπικά funds έχουν βάλει στόχο τη ΔΕΗ

Επίθεση στη ΝΔ για «καταστροφολογία» σε βάρος της επιχείρησης

Γιώργος Σταθάκης

Σε επίθεση συγκεκριμένων  κερδοσκοπικών  funds αποδίδει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης την πτώση της τιμής της μετοχής της ΔΕΗ. 

Ο κ. Σταθάκης  με δήλωσή του στο Euro2day.gr, κατηγορεί επίσης τη  ΝΔ ότι επιλέγει την κορύφωση των επιθέσεων κατά της εταιρίας την ίδια χρονική περίοδο. 

«Η Νέα Δημοκρατία επιμένει στις καταστροφολογικές επιθέσεις εις βάρος της ΔEΗ, που τακτικά επαναλαμβάνει τα δύο τελευταία χρόνια, σε κάθε κρίσιμη καμπή για την πορεία της Επιχείρησης. Όταν αποφασιζόταν η απόσχιση του ΑΔΜΗΕ, όταν ολοκληρωνόταν η διαπραγμάτευση για την αποεπένδυση στις λιγνιτικές μονάδες, όταν η διοίκηση της Επιχείρησης διαπραγματευόταν την αναχρηματοδότηση του τραπεζικού δανεισμού, όταν η μετοχή δεχόταν κερδοσκοπικές πιέσεις» υποστηρίζει ο υπουργός Ενέργειας και προσθέτει: 

«Αποτελεί υπέρτατη ένδειξη πολιτικής ανευθυνότητας να τοποθετείται η ΝΔ για μία ακόμα φορά με αυτό τον τρόπο, την ώρα που συγκεκριμένα κερδοσκοπικά κεφάλαια επενδύουν στην υποχώρηση της τιμής της μετοχής».

Τέλος ο κ. Σταθάκης  καλεί τη ΝΔ: «Έστω και τώρα, ας αναλογιστούν ποιον πραγματικά εξυπηρετεί η παραποίηση της πραγματικότητας σχετικά με τη βιωσιμότητα της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top