Κατσάδα από τον Ζάεφ σε όσους Σκοπιανούς ζητούν εισβολή στη Θεσσαλονίκη!

Για πρώτη φορά αναφέρθηκε σε «Βόρεια Μακεδονία» λόγω ΗΠΑ

Κατσάδα έβαλε ο Ζάεφ  για τις ακραίες φωνές στα Σκόπια που μιλούν ακόμη και για... εισβολή στην  Θεσσαλονίκη. 

«Διδαχθήκαμε ότι υπάρχει η Μακεδονία του Αιγαίου και του Πιρίν. Τι να κάνουμε τώρα; Να επιτεθούμε στην Θεσσαλονίκη και να κατακρατήσουμε άλλες χώρες στον 21ο αιώνα;» ,  τα έσουρε σε όσους καλλιεργούν τον αλυτρωτισμό. Φθάνοντας στος Ηνωμένες Πολιτείες για το ραντεβού με τον Πέινς ανέβασε  στη σελίδα του ολόκληρη την ομιλία που έκανε στο συλλαλητήριο.
 

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Ο ΖΑΕΦ  ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

Μπροστάρης στην   πορεία, κρατούσε  πανό που έγραφε   Ευρωπαϊκή Μακεδονία  αλλά  για πρώτη φορά παραδέχθηκε ότι τα Σκόπια θα αλλάξουν  όνομα.

«Αποδεχθήκαμε την προσθήκη του «Βόρεια» στη συνταγματική μας ονομασία  κι ο καθένας ξέρει ότι αυτό είναι γεγονός και  ότι αυτό είμαστε, το βόρειο, το πάνω κομμάτι της ιστορικής Μακεδονίας» δήλωσε. 

Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

Μαζί με τους Αμερικάνους σε αναμμένα κάρβουνα είναι και οι Γερμανοί. Ο Υπουργός Εξωτερικών Χέικο Μαας είδε τον Νίκο Κοτζιά αισιόδοξο ότι η συμφωνία θα περάσει. «Υπάρχει η απαραίτητη πλειοψηφία» είπε ο κ. Κοτζιάς, ενώ ο κ. Μάας ανέφερε: 

«Ελπίζω ότι αυτή η ιστορική συμφωνία θα υλοποιηθεί γιατι συμβάλλει στη συμφιλίωση των λαών και κυρίως στην σταθερότητα της περιοχής». 

Στη συνάντησή του επίσης με τον Μάας κατηγορηματικός ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη θέση που η Νέα Δημοκρατία παρουσίασε και στο Ευρωκοινοβούλιο, ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.  

ΛΕΦΤΑ ΜΕ ΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ 

Κάθε μέρα που περνάει ανακοινώνεται και μια παροχή στα Σκόπια. Σήμερα δόθηκαν 10 εκατομμύρια δολάρια για την ανακατασκευή του οδικού δικτύου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top