Μάας (Γερμανός ΥΠΕΞ): Οι Έλληνες αξίζουν μεγάλο σεβασμό

Συναντήθηκε με τον Προκόπη Παυλόπουλο

«Οι Έλληνες αξίζουν μεγάλο σεβασμό, διότι τα βάρη της κρίσης ήταν μεγάλα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, ο οποίος ολοκληρώνει σήμερα στην Αθήνα την περιοδεία του στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ χαρακτήρισε «ιστορική» τη συμφωνία Ελλάδας – Σκοπίων και εκτίμησε πως «θα συμβάλει στη συμφιλίωση μεταξύ των λαών και στη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής».

Παυλόπουλος: Το προσφυγικό «υπαρξιακό ζήτημα» για την Ευρωπαϊκή Ένωση

Την φράση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ότι «χρειαζόμαστε περισσότερη αλληλεγγύη στην Ευρώπη» επικαλέστηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντησή του με τον Χάικο Μάας, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος χαρακτήρισε το προσφυγικό «υπαρξιακό ζήτημα» για την Ευρωπαϊκή Ένωση και υπογράμμισε την ανάγκη για ενίσχυση του πυλώνα της Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Οφείλουμε, όλοι να αγωνισθούμε τουλάχιστον για μια στοιχειώδη Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας, γιατί αυτό είναι απαραίτητο για την ίδια την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την τελική ενοποίηση» σημείωσε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top