Πολιτική θύελλα: «Στηρίζει» Καψώχα το Μαξίμου – Σκληρή απάντηση από ΝΔ

«Έχει δίκιο, ας χτυπιούνται όσο θέλουν» έγραψε ο Θανάσης Καρτερός

Μεγαρο Μαξιμου ΕΡΤ Νεα Δημοκρατια

Έντονη πολιτική κόντρα ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και τη Νέα Δημοκρατία έχει ξεσπάσει στον απόηχο των δηλώσεων του δημοσιογράφου Σωτήρη Καψώχα στην ΕΡΤ για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για τον οποίο είπε ότι σε κάποια σημεία της ομιλίας του στη ΔΕΘ του θύμισε «θεωρητικό του φασισμού».

Μετά την στήριξη που παρείχε στον κ. Καψώχα ανοικτά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού, Θανάσης Καρτερός, με ανάρτησή του στο facebook σημείωσε πως ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ είπε αλήθειες.

H ανάρτηση του Θανάση Καρτερού για τον Καψώχα

«Έχει δίκιο ο Καψώχας, ας χτυπιούνται όσο θέλουν» δήλωσε ο κ. Καρτερός, ο οποίος αποκαλεί τον κ. Μητσοτάκη «προστάτη του Βορίδη και του Άδωνι» και σημειώνει πως «χρησιμοποιούν όσα είπε ένας δημοσιογράφος ως πρόσχημα, για να εξαπολύσουν άλλη μια επίθεση εναντίον της κυβέρνησης».

Σκληρή απάντηση από ΝΔ

Η Νέα Δημοκρατία αποδοκίμασε τις δηλώσεις του κ. Καψώχα, ανακοινώνοντας την απόφαση να μη συμμετέχουν πλέον οι βουλευτές και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σε πάνελ εκπομπών της ΕΡΤ.

«Η αποχώρηση της ΝΔ από εκπομπές ΕΡΤ δεν είναι θέμα επικοινωνιακής πολιτικής αλλά πολιτική παρέμβαση. Στέλνει το μήνυμα ότι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είναι κυβέρνηση δημοκρατικής εναλλαγής αλλά σύστημα εξουσίας, που επιδιώκει να μετατραπεί σε καθεστώς» σχολίασε στο twitter ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο Θέμα 104,6 FM, κατηγόρησε το Μέγαρο Μαξίμου «κρύβεται» πίσω από τους χαρακτηρισμούς του δημοσιογράφου για τον κ. Μητσοτάκη.

«Ο κ. Καψώχας δεν έχει κάνει ποτέ καμία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ πλην μιας φοράς κατά του Τσακαλώτου. Δε θα μπορούσε να είχε πει κάτι τόσο σοβαρό χωρίς την άδεια του Μαξίμου» είπε ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας για «κυβερνητική γραμμή που περνάει μέσα από την ΕΡΤ».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top