"Ναι" από την Ευρωβουλή στις κυρώσεις κατά της Ουγγαρίας

«Μικροπρεπής εκδίκηση» σχολίασε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας

Ευρωβουλή

Με ψήφους 448 υπέρ, 197 κατά και 48 αποχές εγκρίθηκε  από την Ευρωβουλή η εκκίνηση της διαδικασίας σχετικά με την ενεργοποίηση του άρθρου 7 κατά της Ουγγαρίας, που προβλέπει ακόμη και την αναστολή του δικαιώματος ψήφου της χώρας.  

Η διαδικασία των  κυρώσεων πάντως κατά της Ουγγαρίας δεν έχει ως αιτία τόσο την  πολιτική που εφαρμόζει στο μεταναστευτικό, όσο τα προβλήματα διαφάνειας σε σχέση με τη διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων, σε υποθέσεις τις  οποίες διερευνά  η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF). 

Σύμφωνα με τις καταγγελίες κονδύλια διοχετεύονται σε φίλους και συγγενείς του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν ο οποίος έχει βρεθεί στο στόχαστρο και για άλλα ζητήματα.       

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός κατηγορείται ότι  με μια σειρά συνταγματικών αλλαγών δημιουργεί ζήτημα εύρυθμης λειτουργίας  του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος,  όπως με  παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης, πιέσεις για έλεγχο στα Μέσα  Ενημέρωσης, απαγόρευση δράσης Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, απαγόρευση λειτουργίας συγκεκριμένων θρησκευτικών δογμάτων,  στοχοποίηση πολιτικών αντιπάλων σαν «εχθρών του έθνους» κ.α.  

«Μικροπρεπής εκδίκηση» σχολίασε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας   

«Η σημερινή απόφαση των βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να αρχίσουν μια τιμωρητική διαδικασία εναντίον της Ουγγαρίας είναι η «μικροπρεπής εκδίκηση» σε βάρος της Ουγγαρίας από την πλευρά των πολιτικών που τάσσονται υπέρ της μετανάστευσης »  δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Πέτερ Σιγιάρτο.

Ο Σιγιάρτο δήλωσε επίσης ότι η Ουγγαρία θα αναζητήσει νομικούς τρόπους για να αμφισβητήσει την απόφαση, καθώς οι αποχές δεν καταμετρήθηκαν και αυτό, υποστήριξε, άλλαξε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top