Συμφωνία των Πρεσπών: Πάνε για σαρωτικό «ναι» στο δημοψήφισμα τα Σκόπια

«Ψηφίστε κατά συνείδηση» προτείνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Για σαρωτική επικράτηση πάει το «ναι» στο δημοψήφισμα στα Σκόπια για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Το VMRO-DPMNE, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στην ΠΓΔΜ, συνεδρίασε μέχρι τα ξημερώματα για να αποφασίσει τη στάση που θα κρατήσει.

Μετά το τέλος της μαραθώνιας συνεδρίασης των κομματικών οργάνων, ο επικεφαλής του δεξιού κόμματος των Σκοπίων Χρίστιαν Μίτσκοσκι επανέλαβε την αντίθεσή του στη συμφωνία που υπεγράφη στις Πρέσπες ανάμεσα στον Ζόραν Ζάεφ και τον Αλέξη Τσίπρα.

Ωστόσο, το προηγούμενο διάστημα, εντός του VMRO-DPMNE είχαν εκφραστεί το προηγούμενο διάστημα διαφορετικές απόψεις για τη στάση που πρέπει να τηρήσει το κόμμα στο δημοψήφισμα.

Η εθνικιστική πτέρυγα προέτρεπε σε αποχή, ενώ η φιλοευρωπαϊκή είχε ταχθεί υπέρ της προσέλευσης στις κάλπες που θα στηθούν για το δημοψήφισμα και μάλιστα με θετική διάθεση απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Πάντως, υπέρ της συμφωνίας για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας που υπογράφηκε στις Πρέσπες στις 17 Ιουνίου έχει ταχθεί, εκτός φυσικά από την κυβέρνηση Ζάεφ και ο αλβανικός παράγοντας στα Σκόπια.

Έτσι, ο Μίτσκοσκι κάλεσε τους υποστηρικτές του κόμματός του και τους πολίτες της χώρας να ψηφίσουν κατά συνείδηση στο επερχόμενο δημοψήφισμα.

Σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, το «ναι» θα επικρατήσει στο δημοψήφισμα με μεγάλη διαφορά κι αυτό διότι μεγάλος αριθμός Σλάβων ψηφοφόρων, που διαφωνεί με τη συμφωνία, δεν πρόκειται να πάει να ψηφίσει.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top