Στη «λαβωμένη» Ραφήνα για τον σχολικό αγιασμό Παυλόπουλος και Μητσοτάκης

Στη Θεσσαλονίκη η Γεννηματά - Σε σχολείο της Μάνδρας ο Θεοδωράκης

Σε σχολεία της, «λαβωμένης» από τη φονική πυρκαγιά, Ραφήνας παρακολούθησαν τον σχολικό αγιασμό ο Προκόπης Παυλόπουλος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Παυλόπουλος βρέθηκε στο 1ο ΕΠΑΛ (Επαγγελματικό Λύκειο) και είπε «είμαστε όλοι κοντά σε εσάς, στις οικογένειες και στους καθηγητές σας».

«Στη μνήμη όλων κυριαρχεί η πρωτόγνωρη καταστροφή της πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου και, κυρίως, η εκατόμβη των τραγικών θυμάτων της, που χάθηκαν τόσο άδικα», είπε ο ΠτΔ και πρόσθεσε: «Μην ξεχνάτε και μην ξεχάσετε τίποτα από αυτή την τραγωδία. Ας είναι αυτή η διαρκής μνήμη το οφειλόμενο και δίκαιο μνημόσυνο για τις ψυχές των συνανθρώπων μας που χάθηκαν τόσο άδικα».

Τον αγιασμό του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ραφήνας παρακολούθησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος σήμερα πήγε και στο Ειδικό Σχολείο της πόλης το οποίο υπέστη σημαντικές φθορές από την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον αγιασμό του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ραφήνας

Ο πρόεδρος της ΝΔ συνομίλησε με γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς και δήλωσε συγκινημένος που ήταν παρών σήμερα στον αγιασμό στο σχολείο της Ραφήνας.

«Ένα σχολείο το οποίο και αυτό, δυστυχώς, δε γλίτωσε από την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου, αλλά ένα σχολείο το οποίο κάνει και αυτό μια καινούργια αρχή. Γιατί, μέσα από αυτήν τη μεγάλη τραγωδία, αυτήν την εθνική τραγωδία, ξύπνησε πολύ καλοσύνη και πολύ ανθρωπιά. Και ας το κρατήσουμε αυτό, ως θετικό μήνυμα στην αρχή της σχολικής χρονιάς. Ένα μήνυμα εθνικής αναγέννησης», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Επιπλέον τόνισε πως αν, κατά προτεραιότητα, πρέπει κάπου να γίνουν προσλήψεις τακτικού προσωπικού στην εκπαίδευση, πρέπει να γίνουν στα ειδικά σχολεία, ώστε να εξασφαλιστεί και η απαραίτητη συνέχεια της συναισθηματικής επαφής που εκ των πραγμάτων οι εκπαιδευτές αναπτύσσουν με τα παιδιά.

Στις Συκιές η Γεννηματά

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε για τον σχολικό αγιασμό η Φώφη Γεννηματά.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής παρέστη στο 4ο και το 11ο Δημοτικό Σχολείο Συκέων και ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε παιδιά, γονείς, δασκάλους και καθηγητές.

Η Φώφη Γεννηματά στον αγιασμό του 4ου Δημοτικού Σχολείου Συκέων

«Χρωστάμε στα παιδιά μας καλύτερα σχολεία και εκπαίδευση, είναι το μέλλον και η ελπίδα μας για το αύριο. Τα κακώς κείμενα στην εκπαίδευση μπορούν και πρέπει να τελειώνουν, γιατί υπονομεύουν το αύριο της χώρας» είπε η κυρία Γεννηματά.

Σε σχολείο της Μάνδρας ο Θεοδωράκης

Τον αγιασμό στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Μάνδρας παρακολούθησε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Ήμασταν εδώ με την καταστροφή, είμαστε σήμερα σε μία μέρα χαράς, θα είμαστε και αύριο και θα επιμείνουμε για να λυθούν τα προβλήματα» είπε ο πρόεδρος του Ποταμιού, ο οποίος συνοδευόταν από τον βουλευτή του Ποταμιού, Γιώργο Αμυρά.

Στη Βούλα ο Λεβέντης

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά στους μαθητές και τις μαθήτριες του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας, αλλά και τους γονείς του, ευχήθηκε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Ο κ. Λεβέντης υπογράμμισε την ανάγκη του δημόσιου χαρακτήρα της Παιδείας και τόνισε ότι παρότι η χώρα βρίσκεται σε οικονομική κρίση, η Παιδεία πρέπει να αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα για κάθε κυβέρνηση.

Κουτσούμπας: Καλή δύναμη σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς 

«Ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά στους μαθητές και καλή δύναμη στον αγώνα και την προσπάθεια για την κατάκτηση της γνώσης», αναφέρει αρχικά στη δήλωσή του για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Ευχόμαστε καλή δύναμη στους γονείς, που μοιράζονται μαζί μας την αγωνία τα παιδιά τους να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια, για το παρόν και το μέλλον τους, να βάζουν υψηλούς στόχους, να τους κατακτάνε. Ευχόμαστε καλή δύναμη και αντοχή στους εκπαιδευτικούς, που έχουν κρίσιμη ευθύνη για τη διαπαιδαγώγηση της νέας γενιάς», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top