Το Βερολίνο «επιστρέφει» στην Ελλάδα 2.000 μετανάστες

«Πέφτουν» σύντομα οι υπογραφές

Μέρκελ Τσίπρας

Οι υπογραφές μένουν για τη συμφωνία Ελλάδας – Γερμανίας για το μεταναστευτικό, οι οποίες αναμένεται να πέσουν μέσα στις επόμενες μέρες. 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα» μετά από συμφωνία στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της ΕΕ, τον περασμένο Ιούνιο, η Αθήνα φαίνεται ότι θα δεχτεί την αποδοχή μεταναστών αιτούντων άσυλο στη Γερμανία. Αυτό σημαίνει ότι στο επόμενο διάστημα, αναμένεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα περίπου 2.000 μετανάστες. 

Το Βερολίνο έχει υπογράψει ανάλογη συμφωνία με τη Μαδρίτη, ενώ η συμφωνία με την Αθήνα εκτιμάται ότι θα υπογραφεί την επόμενη Τρίτη. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η χώρα μας θα δεχθεί πίσω τους περίπου 2.000 μετανάστες, ενώ το Βερολίνο δεσμεύεται να διεκπεραιώσει σταδιακά ανοιχτές περιπτώσεις οικογενειακής επανένωσης και να αποδεχθεί περισσότερα άτομα από εκείνα που θα στείλει πίσω. 

Έτσι η κυβέρνηση διαμηνύει ότι επί της ουσίας ο αριθμός των μεταναστών που βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα δεν πρόκειται να μεταβληθεί. 

Η ίδια η Μέρκελ σε ομιλία της στη Σαξονία δήλωσε ότι θα ενταθούν οι προσπάθειες σε ομοσπονδιακό επίπεδο για τον επαναπατρισμό προσφύγων των οποίων απορρίφθηκαν οι αιτήσεις ασύλου. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top