Μέρκελ: Προχωρούν οι διαβουλεύσεις με την Ελλάδα για το μεταναστευτικό

Η αντίστοιχη συμφωνία με την Ιταλία χρειάζεται ακόμη χρόνο τονίζει

Μέρκελ, Τσίπρας , μεταναστευτικό

Οι διαπραγματεύσεις του Βερολίνου με την Αθήνα για μια συμφωνία στο μεταναστευτικό έχουν προχωρήσει αρκετά, δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, επισημαίνοντας ότι, αντιθέτως, η αντίστοιχη συμφωνία με την Ιταλία, χρειάζεται ακόμη χρόνο.

«Βρισκόμαστε σε διαδικασία διαπραγμάτευσης», δήλωσε η κ. Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Ντένις Ζβίζντιτς.

Σε ό,τι αφορά την Ιταλία, η κ. Μέρκελ επεσήμανε ότι η ίδια είναι πρόθυμη να συνομιλήσει απευθείας με τον Ιταλό Πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε.«Αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμη σε αυτό το σημείο», διευκρίνισε.

Το Σάββατο Βερολίνο και Μαδρίτη κατέληξαν σε συμφωνία, η οποία προβλέπει ότι η Γερμανία θα μπορεί εντός 48 ωρών από τον εντοπισμό τους στα γερμανοαυστριακά σύνορα να επαναπροωθεί στην Ισπανία μετανάστες οι οποίοι έχουν ήδη υποβάλει εκεί αίτημα ασύλου, μέσω του συστήματος Eurodac.

Σε δηλώσεις της από την Ισπανία, η κ. Μέρκελ επεσήμανε πως υπάρχουν «εντατικές διαπραγματεύσεις» για μια παρόμοια συμφωνία με την Ελλάδα, ενώ χαρακτήρισε «μη λειτουργικό» το σύστημα του Δουβλίνου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top