«Λύγισε» ο απερχόμενος αρχηγός της αστυνομίας κατά την τελετή παράδοσης

«Eξαντλήσαμε τις δυνάμεις μας, αλλά θα θέλαμε να τις είχαμε ξεπεράσει»

Σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης έγινε η τελετή παράδοσης παραλαβής του αρχηγού της ΕΛΑΣ στις εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Ακαδημίας στην Αμυγδαλέζα. 

Οι παρευρισκόμενοι κράτησαν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της φωτιάς στο Μάτι, ενώ ο απερχόμενος αρχηγός, Κωνσταντίνος Τσουβάλας δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή του όταν παρέδωσε στον νέο αρχηγό Αριστείδη Ανδρικόπουλο. 

«Προσπαθήσαμε, εξαντλήσαμε τις δυνάμεις μας αλλά θα θέλαμε να είχαμε κάνει και πάνω από τις δυνάμεις μας για να είναι μαζί μας οι άνθρωποι που χάθηκαν», είπε ο απερχόμενος αρχηγός της ΕΛΑΣ.

Κατά την ομιλία του τόνισε ότι «επί 37 χρόνια έπραξα ό,τι επέβαλλε η συνείδησή μου και το Σώμα το οποίο υπηρέτησα», ενώ ευχαρίστησε την Πολιτεία για την τιμή που του έκανε, αναθέτοντάς του τα καθήκοντα του αρχηγού. 

Ο νέος αρχηγός της ΕΛΑΣ, Α. Ανδρικόπουλος

«Στη διάρκεια των δυόμιση ετών στόχος της αρχηγίας μου στόχος ήταν να δημιουργήσω ένα άλλο πρόσωπο της ΕΛΑΣ και μια σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες», είπε.

Ανέφερε ακόμη ότι δεν φτάνει μόνο να κάνουμε πράγματα σε ώρες κρίσης αλλά επιβάλλεται να προβλέπουμε καταστάσεις και να προλαμβάνουμε γεγονότα.

Απευθυνόμενος στον νέο αρχηγό της Αστυνομίας, η φωνή του «έσπασε», λέγοντάς του:

«Φίλε Αριστείδη να τους σέβεσαι και να μου τους προσέχεις όλους και τους 54.462».

Ο απερχόμενος αρχηγός της ΕΛΑΣ, Κ. Τσουβάλας

Ο νέος αρχηγός Αριστείδης Ανδρικόπουλος αφού ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την τιμή που του έκανε, δεσμεύθηκε να συνεχίσει το έργο του προκατόχου του και να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την ακόμη καλύτερη εξέλιξη του αστυνομικού σώματος με γνώμονα τις υπηρεσίες προς του πολίτες. 

Στην τελετή παρέστησαν ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, οι Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης και Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, οι ηγεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής και πολλοί αξιωματικοί. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top