Κουβέλης: Λυπάμαι για τους νεκρούς αλλά... βγαίνουμε από το μνημόνιο!

Με το τέλος του προγράμματος αντιπαρέβαλλε τα αποτελέσματα της πυρκαγιάς

Φώτης Κουβέλης

Με την…  έξοδο από το μνημόνιο αντιπαρέβαλλε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης τα αποτελέσματα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι! 

«Το αντιλαμβάνομαι απόλυτα. Έχει μαυρίσει η ψυχή των ανθρώπων…     Αυτό που συνέβη στο Μάτι…  Αλλά για πέστε μου,  και εγώ δεν επιχειρώ να συμψηφίσω ή να αντιρροπήσω κάτι:  Εδώ έχουμε ένα τεράστιο γεγονός στις 21 Αυγούστου. Η χώρα μετά την περιπέτεια και την οδύνη – σε άλλο επίπεδο οδύνη- των οκτώ μνημονιακών ετών εξέρχεται. Προχθές αποδεσμεύτηκε η αναγκαία δόση των 15 δισ. Διαμορφώνεται το λεγόμενο μαξιλάρι για την αντοχή της ελληνικής οικονομίας για μεγάλο χρονικό διάστημα» τόνισε αρχικά ο κ. Κουβέλης, μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ1.   

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας πρόσθεσε, εξαπολύοντας επίθεση στη ΝΔ:  

«Όλα αυτά δεν είναι δυνατόν να τα αποσιωπά κανείς ούτε να τα βάζει στο περιθώριο και να τα εκμεταλλεύεται,  όχι να αξιοποιεί -  πάλι ο λόγος μου για την αντιπολίτευση -  πολλές φορές με έναν απαράδεκτο έως χυδαίο τρόπο, αυτά τα οποία συνέβησαν».     

Δεν υπάρχει εξέλιξη για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς 

Απαντώντας επίσης σε ερώτηση για το εάν υπάρχει κάποια εξέλιξη σχετικά με την κράτηση των δύο ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας δήλωσε: «Εξέλιξη για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς δεν υπάρχει. Συνεχίζουμε τις πιέσεις και τις προσπάθειας μας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ. Δεν ξέρω πότε θα αποφυλακιστούν αλλά η διεκδίκηση από την πλευρά μας είναι συνεχής. Ο Ερντογάν έχει εντάξει την κράτηση των στρατιωτικών στην εξωτερική του πολιτική». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top