Τσίπρας στο twitter: Ας είναι οι τραγωδίες το έναυσμα για αλλαγές

Συναντήθηκε με ακαδημαϊκούς για τη μελέτη και πρόληψη καταστροφών

O Αλέξης Τσίπρας στο Μάτι

Στις καταστροφές στο Μάτι Αττικής και στη Μάνδρα αναφέρθηκε σε διαδοχικές αναρτήσεις του ο Αλέξης Τσίπρας, στον πρωθυπουργικό λογαριασμό στο twitter, μετά τη συνάντησή του  με τους Καθηγητές  Χρήστο Ζερεφό και Ευθύμιο Λέκκα.     

«Συναντήθηκα σήμερα με δυο σημαντικούς Έλληνες ακαδημαϊκούς, τους Χρήστο Ζερεφό και Ευθύμιο Λέκκα, που επιστημονικό τους αντικείμενο είναι η μελέτη και η πρόληψη φυσικών καταστροφών. Ζήτησα τις συμβουλές τους και δεσμεύθηκαν να συμβάλουν με ιδέες και προτάσεις. Τους ευχαριστώ» έγραψε  ο πρωθυπουργός στην πρώτη ανάρτησή του,  την οποία συνοδεύει με φωτογραφία από τη συνάντησή τους. 

«Δεδομένου ότι η κλιματική αλλαγή θα μας φέρνει πιο συχνά μπροστά σε ακραία καιρικά φαινόμενα όπως ισχυρούς ανέμους και βροχοπτώσεις, οφείλουμε να αναβαθμίσουμε τα μοντέλα και τα πρωτόκολλα πολιτικής προστασίας απέναντι σε πλημμύρες και πυρκαγιές» έγραψε σε άλλη ανάρτηση ο κ. Τσίπρας, ο οποίος εξέφρασε την παρακάτω ευχή σε άλλο tweet.   

«Ας είναι οι δυο μεγάλες τραγωδίες της Αττικής στη Μάνδρα και στο Μάτι, ο συναγερμός και το έναυσμα για σημαντικές αλλαγές. Να ενισχύσουμε κατάλληλα το μηχανισμό πρόληψης και προστασίας για να μη ξαναζήσουμε ποτέ, παρόμοιες τραγωδίες».

Στην τελευταία κατά σειρά ανάρτησή του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην αλληλεγγύη στους πληγέντες, την οποία συνόδευσε με σχετική φωτογραφία:   

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ και συγχαρητήρια σε όλες εκείνες και όλους εκείνους που εδώ και δέκα μέρες δουλεύουν ακατάπαυστα στο Μάτι, στη Ραφήνα, στο Μαραθώνα, προκειμένου να βρεθούν δίπλα στους ανθρώπους, που τούτη την ώρα, έχουν ανάγκη, τη φροντίδα της Πολιτείας».


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top