Φούντωσε η κόντρα για τις ευθύνες σχετικά με την πυρκαγιά

Στα «χαρακώματα» παραμένουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση

Εννιά ημέρες μετά την τραγωδία από τη δολοφονική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική, φουντώνει η πολιτική αντιπαράθεση για τις ευθύνες. 

Μετά το αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για παραίτησεις, σήμερα βουλευτές της ΝΔ με επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης τον καλούν να απαντήσει γιατί η έρευνα της δικαιοσύνης περιορίζεται μόνο σε ενδεχόμενες πολεοδομικές ευθύνες. Το Μαξίμου λέει ότι οι ευθύνες θα αποδοθούν στην ώρα τους και κατηγορεί την Πειραιώς ότι εκμεταλλεύεται πολιτικά ανθρώπινες ζωές. 

Ωστόσο για πρώτη φορά υπουργός της κυβέρνησης δήλωσε πως δεν έγιναν όλα σωστά. "Δεν μπορεί να λέμε ότι έγιναν όλα καλά με τόσους νεκρούς" δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.  

Ωστόσο,  ο Νίκος Τόσκας προ ημερών έλεγε ότι δεν βρίσκει λάθη, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά:   "Ψάχνω να βρω που κάναμε λάθος και δε βρίσκω". 

Η στάση των εμπλεκόμενων με τις πυρκαγιές κυβερνητικών στελεχών προκάλεσε την αντίδραση της Εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη, η οποία σχολίασε: “Έχουν περάσει τόσες ημέρες και δεν εχει παραιτηθεί κανείς γιατί πιστεύουν ότι έκαναν ό,τι μπορούσαν”.  "Ούτε μια συγνώμη” τόνισε από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης η βουλευτής Χαρά Κεφαλίδου. 

ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΚΑΝΑΝΤΕΡ Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε σήμερα στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα όπου βρίσκεται και η βάση των πυροσβεστικών αεροσκαφών Καναντέρ

Εκεί συνομίλησε με τους πιλότους και τους μηχανικούς της μοίρας τονίζοντας πως γνωρίζει και από τη δική του θητεία στην Αεροπορία πόσο δύσκολη είναι η δουλειά τους

"Η δικιά μας η δουλειά ως Πολιτεία κ. Διοικητά είναι να μπορούμε να σας διαθέτουμε τα μέσα για να πετάτε όσο το δυνατόν περισσότερα αεροσκάφη με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια" δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ απευθυνόμενος στον Διοικητή της Πτέρυγας. 

Οι μηχανικοί του παρουσίασαν τον τρόπο λειτουργίας των αεροσκαφών και οι πιλότοι του εξήγησαν πώς αντιμετώπισαν το μέτωπο στην Κινέτα με πολύ δυνατούς ανέμους: «Επιχειρούσαμε εμείς με τα 415 στο πάνω μέρος να μην περάσει η φωτιά από την από εδώ,  να κάψει όλο το άλλο δάσος προς την Πάρνηθα, και τα ελικόπτερα ήταν στο κάτω μέρος προς την Κινέτα, προς τον οικισμό". 

ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Τις πληγείσες περιοχές χωρίς τη συνοδεία φωτογράφων και οπερατέρ επισκέφτηκε το πρωί και ο Προκόπης Παυλόπουλος. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έφτασε στο Μάτι στις 9 το πρωί και ενημερώθηκε από παράγοντες και κατοίκους που προσπαθούν να συνέλθουν από την τραγωδία. 

ΟΙ ANONYMOUS ΕΡΙΞΑΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Έγινε επίσης γνωστό ότι το απόγευμα της Δευτέρας οι Anonymous έριξαν την ιστοσελίδα της κυβέρνησης στο διαδίκτυο,  σε ένδειξη συμπαράστασης στους πυρόπληκτους. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top