Παυλόπουλος: Εθνικό κουσούρι η διδακτορία των μετρίων

Έδωσε το παρών στους εορτασμούς για τα 150 από τη γέννηση του Κρυστάλλη

Για μία από τις πιο αγνές και χαρακτηριστικές μορφές στην ιστορία της σύγχρονης Ελληνικής ποίησης έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στην ομιλία του κατά την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 150 χρόνων από τη γέννηση του ποιητή Κώστα Κρυστάλλη, στο χωριό Συρράκο, στον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Κώστας Κρυστάλλης «θύμισε στους Έλληνες της εποχής του, μέσα από το πλούσιο έργο του, την σημασία του Λαϊκού Πολιτισμού μας και την αξία της γλώσσας του Λαού μας, της δημοτικής».

O κ. Παυλόπουλος χαρακτήρισε τον Κρύσταλλη «μια από τις πιο αγνές και χαρακτηριστικές μορφές στην ιστορία της σύγχρονης Ελληνικής ποίησης».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απήγγειλε έναν στίχο από το ποίημα του «ποιητή του βουνού και της στάνης», «Πόθοι», ενώ κατά τα απ0οκαλυτπληρια της προτομής του Κρυστάλλη είπε: «Μια αναδρομική συγγνώμη για δεν έκανε η Πολιτεία τόσο όσο ο Κώστας Κρυστάλλης ήταν ζωντανός, όσο και μετά τον θάνατό του για να τιμηθεί το έργο του όπως του αρμόζει. Ευτυχώς το έργο αυτού αναγνωρίζεται από εκείνους που πρέπει. Αλλά εύχομαι η Πολιτεία εφεξής να πράξει κι εκείνη το δικό της χρέος».

Παράλληλα, έκανε λόγο για «δικτατορία των μετρίων», λέγοντας πως «ποτέ δεν αναγνωρίσαμε ό,τι καλύτερο μπορεί να δώσει κάποιος άλλος».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top