Πατάει «γκάζι» η ΑΑΔΕ: Έρχονται hi-tech φοροέλεγχοι με… smartphone

Σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο των 70.000 ελέγχων για το καλοκαίρι

Πάταει «γκάζι» η ΑΑΔΕ: Έρχονται hi-tech φοροέλεγχοι με… smartphone

Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ θα εφοδιαστούν σύντομα με smartphones που θα τους επιτρέπουν να καταγράφουν σε πραγματικό χρόνο τις επιχειρήσεις τους και να επικοινωνούν κρυπτογραφημένα και μεταξύ τους και με τη κεντρική υπηρεσία.

Ο διαγωνισμός για το σύστημα ατομικής - ομαδικής και ασφαλούς επικοινωνίας είναι σε εξέλιξη. Θα τους επιτρέπει άμεση πραγματοποίηση κλήσεων φωνής, μεταφοράς δεδομένων όπως μηνύματα, φωτογραφίες και data, εντοπισμό θέσης GPS και προβολή εικόνας (βίντεο).

Τα smartphones θα φέρουν λογισμικό που θα επιτρέπει ομαδικές κλήσεις, ατομικές κλήσεις και κλήσεις προτεραιότητας, αποστολή αρχείων video, κ.α. θα επικοινωνούν με το ειδικό υπολογιστικό κέντρο ελέγχου που θα εγκατασταθεί στο ΣΔΟΕ.

Έτσι ούτε οι ελεγκτές ούτε οι ελεγχόμενοι δεν θα έχουν γνώση για τον έλεγχο μέχρι τη στιγμή της κλήσης από το κέντρο ενώ η αποστολή βίντεο θα τεκμηριώνει τις επιθέσεις που δέχονται οι ελεγκτές.

Σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο των 70.000 ελέγχων της ΑΑΔΕ

Επί ποδός, ειδικά σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, βρίσκονται οι «ράμπο» της εφορίας.

Το σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για 70.000 ελέγχους το καλοκαίρι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τους ελεγκτές να παριστάνουν συχνά τους πελάτες, βγάζοντας λαυράκια.

Ήδη, οι περιπτώσεις καταστημάτων ή ξενοδοχείων που έχουν πιαστεί στη φάκα για μη έκδοση αποδείξεων ή για άλλες φορολογικές παραβάσεις είναι αρκετές, με τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ να προετοιμάζονται για… υπερωρίες τον Αύγουστο που «βουλιάζουν» με κόσμο τα τουριστικά μέρη της χώρας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top