Bαθύ το ρήγμα στις σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας

Ποια συμφέροντα κρύβονται πίσω από τον διπλωματικό πόλεμο Μόσχας-Ουάσιγκτον

Στο γεγονός ότι  αιφνιδίως κλήθηκε ο Έλληνας πρέσβης στη Μόσχα  κ. Φρυγανας ,στο ρωσικό ΥΠΕΞ, για να τον ενημερώσουν για τα επικείμενα αντίποινα αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.    

Όπως επισήμανε  στο ελληνικό υπουργείο περιμένουν με κομμένη την ανάσα να δουν πόσο υψηλόβαθμοι θα ειναι οι διπλωμάτες που θα απελαθούν, ώστε να καταλάβουν και πόσο βαθύ είναι το ρήγμα στις σχέσεις μας με τη Μόσχα. Προς το παρόν πάντως τα πράγματα φαίνονται σοβαρά  καθώς ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρώφ δεν απαντάει αν θα έρθει τον Σεπτέμβριο, ενώ στον αέρα ειναι η διυπουργική επιτροπή που θα γινόταν στη Μόσχα τον Οκτώβριο, συμπλήρωσε η Κ. Μακρή.  

«Τώρα εδώ έχουμε ένα ψυχρό πόλεμο Ρωσίας – ΗΠΑ και στη μέση ειναι η Αθήνα. Το ρωσικό ΥΠΕΞ  λέει ότι  πίσω απο τις απελάσεις κρύβεται η Ουάσιγκτον. και το State Deparment χαρακτηρίζει «αποσταθεροποιητική» τη ρωσική συμπεριφορά. Ποια ειναι η ουσία; Απο τη στιγμή που τα Σκόπια μπαίνουν με τη δική μας βοήθεια στο ΝΑΤΟ η Ρωσία χάνει τα ερείσματά της στα Βαλκανια» επισήμαε η σχολιάστρια του Star. 

Κατέληξε στο σχόλιό  της η Κ. Μακρή:  

«Άρα τσακώνονται:
1.    Για την επιρροή  σε εμάς και στους γειτονες
2.   Για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
, το οποίο διεκδικουν και οι δυο, και οι αμερικανοί για το αέριό τους και οι Ρώσοι».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top