Οριστικό τέλος στην Β΄ Αθηνών με την κατάτμηση

Στα δύο «σπάει» η εκλογική περιφέρεια Αττικής

Στα τρία σπάει οριστικά η υδροκέφαλη Β΄ Αθήνας . Το νέο εκλογικό σύστημα θα εφαρμοστεί από τις επόμενες εθνικές κάλπες , αφού κυβέρνηση και αντιπολίτευση ομονόησαν στη μεγάλη αλλαγή.

1,5 εκ. ψηφοφόροι, 34 δήμοι, 44 έδρες:  Αυτή ήταν η Β΄Αθήνας , η μεγαλύτερη περιφέρεια στη χώρα , η οποία από απόψε το βράδυ θα αποτελεί παρελθόν. Μαζί και τα ψηφοδέλτια –σεντόνια με τα δεκάδες ονόματα υποψηφίων βουλευτών 

Η ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ «ΒΓΑΙΝΕΙ» ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ! 

Ο Βόρειος τομέας περιλαμβάνει 14 δήμους από την Κηφισιά, την Πεντέλη έως του Παπάγου. Ο Δυτικός εκτείνεται σε 7 δήμους από το Καματερό έως το Αιγάλεω ενώ ο νότιος τομέας έχει 13 δήμους και μια ιδιαιτερότητα : Ο Υμηττός, η Καισαριανή, ο Βύρωνας και η Ηλιούπολη εκλογικά λογίζονται  πλέον ως…  παραθαλάσσιες περιοχές , αφού είναι στην ιδία περιφέρεια με τη Γλυφάδα , τον Άλιμο και το Παλιό Φάληρο.

Τη συμφωνία της ΝΔ στη μεγάλη αλλαγή εξέφρασε  ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ «ναι» στη μεταρρύθμιση είπε και η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

ΣΤΑ ΔΥΟ «ΣΠΑΕΙ» Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ  

Στα δύο «σπάει» η περιφέρεια Αττικής.  Το Δυτικό τμήμα θα έχει 5 Δήμους, από τη Φυλή έως τη Μάνδρα, ενώ το Ανατολικό κομμάτι θα εκτείνεται από τις Αχαρνές έως το Μαρκόπουλο .  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top