Ζάεφ για ΝΑΤΟ: Η Δημοκρατία της Μακεδονίας γίνεται μέρος μιας οικογένειας

Η Συμμαχία ξεκίνησε τις ενταξιακές συνομιλίες με τα Σκόπια

Να κρύψει τη χαρά του για την επίσημη πρόσκληση του ΝΑΤΟ για έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών δε μπορούσε να κρύψει ο Ζόραν Ζάεφ.

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων ήταν μονίμως χαμογελαστός κατά τη διάρκεια της χθεσινής, πρώτης μέρας της Συνόδου Κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Ωστόσο, σε μήνυμά του στο twitter άφησε στην άκρη τα περί συμφωνίας και έκανε λόγο για ένταξη της «Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ.

«Η απόφαση των χωρών μελών του ΝΑΤΟ να προσκαλέσουν τη χώρα μας σημαίνει ότι η Δημοκρατία της Μακεδονίας γίνεται μέρος μιας οικογένειας» έγραψε ο Ζάεφ.

Υπενθυμίζεται ότι η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ θα γίνει όταν οριστικοποιηθεί η συμφωνία των Πρεσπών.

Τέλη Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου το δημοψήφισμα

Βέβαιος ότι το δημοψήφισμα θα είναι θετικό εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων.

«Το δημοψήφισμα, ξέρουμε ότι θα στεφθεί με επιτυχία, και ελπίζουμε ότι όλοι θα παρακινηθούν να συνεισφέρουν στη διαδικασία του δημοψηφίσματος ώστε να έχει την μέγιστη επιτυχία , διότι είναι επίσης και πολύ σημαντικό για τη χώρα μας» είπε ο Ζόραν Ζάεφ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι θα γίνει τέλη Σεπτεμβρίου, με αρχές Οκτωβρίου: «Αυτό μάλλον θα γίνει προς το τέλος Σεπτεμβρίου, ή αρχές Οκτωβρίου. Οπότε η προοπτική είναι 23 Σεπτεμβρίου, ή 30 Σεπτεμβρίου, ή 7 Οκτωβρίου».

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του STAR με την Πόπη Τσαπανίδου 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top