Άναψε φωτιές ο Ζάεφ με τον «μακεδονικό στρατό»

Τι απάντησαν κύκλοι του ΥΠΕΞ – Βέλη από ΝΔ

Νέες φωτιές στο πολιτικό σκηνικό, αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, άναψαν οι δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ για «μακεδονικό στρατό».

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων παραβρέθηκε σε ορκωμοσία στρατιωτών της χώρας του την Τετάρτη, μιλώντας μάλιστα με τρόπο που έδειχνε πως θεωρεί δεδομένη την είσοδο της χώρας του στο ΝΑΤΟ.

«Το να είσαι στρατιώτης σε μια χώρα που είναι μέλος του ΝΑΤΟ σημαίνει ότι θα εργάζεστε σε βελτιωμένες συνθήκες, σύμφωνα με τα δεδομένα των συμμάχων του ΝΑΤΟ. Σαν στρατιώτες, θα πρέπει να είστε υπερήφανοι που θα είστε η πρώτη γενιά που θα υπηρετεί την χώρα ως μέλος του ΝΑΤΟ» είπε ο Ζάεφ.

Ο Ζάεφ έκανε λόγο για «μακεδονικό στρατό» που για χρόνια επιχειρούσε χέρι-χέρι με στρατεύματα του ΝΑΤΟ, ενώ για «Μακεδονία» και «μακεδονικό στρατό» μίλησε και η υπουργός Άμυνας των Σκοπίων, Ραντμίλα Σεκερίνσκα.

Οι, δε, στρατιώτες φορούσαν στολή που έγραφε πάνω «Μακεδονία».

Τι απάντησαν κύκλοι του ΥΠΕΞ – Βέλη από ΝΔ

Το υπουργείο Εξωτερικών έσπευσε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Ζάεφ, επισημαίνοντας ότι καταδεικνύουν το πόσο σημαντικό είναι να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία.

«Στη συμφωνία αναφέρεται ρητώς ότι ο επιθετικός προσδιορισμός για το κράτος, τα επίσημα όργανά του και τις άλλες δημόσιες οντότητες θα ευθυγραμμίζεται με το νέο όνομα της χώρας, δηλαδή, στη προκειμένη περίπτωση “στρατός της Βόρειας Μακεδονίας”» σχολίασαν κύκλοι του ΥΠΕΞ.

Η Νέα Δημοκρατία, από την πλευρά της, εξαπέλυσε βέλη κατά της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για ισοπέδωση των επιχειρημάτων της για τη συμφωνία των Πρεσπών.

«Μετά τη διαβόητη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Ζάεφ αναφέρεται σε "μακεδονικό στρατό". Με μία μόνον δήλωση ο Ζάεφ προκαλεί την Ελλάδα, ισοπεδώνει τα επιχειρήματα και την προπαγάνδα Τσίπρα-Κοτζιά, γελοιοποιεί κι άλλο τον Π. Καμμένο και επιβεβαιώνει την ορθότητα της άρνηση της ΝΔ» δήλωσε στο facebook ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top