Παράθυρο και από ΔΝΤ: Ίσως δε γίνουν οι περικοπές στις συντάξεις!

Στα τέλη Ιουλίου η τελική έκθεση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους

Ορθάνοικτο παράθυρο για τη μη εφαρμογή των μειώσεων στις συντάξεις, που έχουν ψηφιστεί και θα ισχύουν από 1/1/2019, φαίνεται πως αφήνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

«Η συζήτηση για το εάν θα εφαρμοστούν και πως τα μέτρα, δεν έχει ξεκινήσει ακόμη. Θα γίνει μετά τον Αύγουστο του ’18» είπε ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Μιχάλης Ψαλιδόπουλος, μιλώντας στο Κανάλι της Βουλής.

Ο ίδιος είπε πως η τελική έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα, η οποία θα δοθεί στη δημοσιότητα στα τέλη Ιουλίου και θα εμπεριέχει την ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού, θα είναι «θετικότερη από την προηγούμενη».

Όσον αφορά τη συμφωνία του Eurogroup για το χρέος, ο κ. Ψαλιδόπουλος είπε πως «βάζει το θέμα του χρέους σε πιο ασφαλή πορεία, τουλάχιστον μέχρι το 2032 - 2033».

Τέλος, σχετικά με τα υψηλά πλεονάσματα που καλείται να πετύχει η Ελλάδα, ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ είπε πως «στο μέτρο που η Ελλάδα εφαρμόζει τα συμφωνημένα και αποδεικνύει στους ευρωπαίους εταίρους ότι δεν εξοκείλει προς καταστάσεις της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα, θα μπορέσει να τους πείσει, πως αυτή η επιμονή τους στα υψηλά πλεονάσματα είναι υπερβολική και πιθανό στο μέλλον να συζητηθεί πολύ».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top