Πολιτική θύελλα ξέσπασε μετά την ανεξαρτητοποίηση του Γ. Λαζαρίδη

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ σε απόλυτη ταύτιση αντεπιτίθενται κατηγορώντας τη ΝΔ

Πολιτική θύελλα ξέσπασε μετά τη χθεσινή ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Λαζαρίδη. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ χρεώνουν στη ΝΔ και σε επιχειρηματικούς κύκλους προσπάθεια αποστασίας, ενώ σε αυτό το εκρηκτικό κλίμα η εισβολή του Ρουβικώνα στο γραφείο του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη άναψε φωτιές.

Ήταν 10 παρα τέταρτο το πρωί όταν μια άγνωστη γυναίκα χτύπησε το κουδούνι στο γραφείο του Κώστα Κατσίκη στο κέντρο της Αθήνας. 
Η νεαρή γυναίκα με το ασπρόμαυρο καπέλο ήταν το δόλωμα. Οι συνεργοί της ήταν ακριβώς δίπλα της κρυμμένοι στη σκάλα. Όταν άνοιξε η πόρτα αυτή τους έκανε νόημα για να μπούνε μέσα. 

«Ψύχραιμα αντέδρασε ο συνεργάτης μου με το να κλείσει την πόρτα και να ειδοποιήσουμε τις αστυνομικές αρχές» είπε αργότερα ο βουλευτής. Σύμφωνα με μαρτυρίες ενοίκων της πολυκατοικίας στην είσοδο περίμεναν άλλα δέκα άτομα. 

«Το συνδέω με τις απειλές που έλαβα σε σχέση με την πρόταση δυσπιστίας και την ονοματολογία στο Σκοπιανό» πρόσθεσε ο βουλευτής.

Την ευθύνη ανέλαβε ο Ρουβικώνας, με αφορμή παλαιότερες δηλώσεις του κ. Κατσίκη για την παιδοφιλία και την ανταλλαγή των 8 Τούρκων αξιωματικών με τους 2 Έλληνες που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

Αντιθέτως, ο βουλευτής επιμένει ότι η επίθεση έγινε λόγω του Σκοπιανού. Η αποκάλυψη της ταυτότητας των δραστών απέδειξε ωστόσο πως δεν ήταν προσπάθεια κατάλυσης του πολιτεύματος, όπως είχε κατήγγειλε νωρίτερα ο Πάνος Καμμένος. 

«Τι άλλο περιμένει ο εισαγγελέας για την τεκμηρίωση του αδικήματος των προκαταρκτικών πράξεων για ανατροπή του πολιτεύματος. ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΟΡΙΟ»

ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ Γ.ΛΑΖΑΡΙΔΗ

Η κυβέρνηση κινείται στη δίνη σεναρίων αποσταθεροποίησης από επιχειρηματικά συμφέροντα, μετά και την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Λαζαρίδη. Οι ΑΝΕΛ τον καρφώνουν , λέγοντας πως είχε διαβεβαιώσει τον Πάνο Καμμένο και τον πρωθυπουργό πως δεν θα φύγει. Εκείνος μιλώντας στο Star και την Κάτια Μακρή το διαψεύδει.

 Α.ΤΣΙΠΡΑΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν δείχνει να ανησυχεί για την πλειοψηφία των 152 βουλευτών
«Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι θα φτάσουμε ως το τέλος. Ίσως αυτή η εξέλιξη να μας βγει και σε καλό» 

Γ.ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ: ΕΙΜΑΙ ΠΑΟΚ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙ 

Η φωτογραφία του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή με τον Ιβάν Σαββίδη, ρίχνει νερό στο μύλο της κυβέρνησης που δείχνει επιχειρηματικά συμφέροντα πίσω από την ανεξαρτητοποίησή του.

Το σημερινό κύριο άρθρο του Έθνους , συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη, εκλήφθη ως απάντηση του επιχειρηματία.
«Υπάρχει βεβαίως και ο Λαζαρίδης, ΠΑΟΚτσης. Αλλά ως εδώ …Ούτε ο ΠΑΟΚ, ούτε ο Ιβάν είναι κηδεμόνες του. Ούτε είναι «ιδιοκτήτες βουλευτών». Άρα; Ποια συνωμοσία για αποστασία; Και μάλιστα από τον Πειραιά και από τη Θεσσαλονίκη»

H ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΙΛΑΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΙΟΥΛΙΑΝΑ

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ σε απόλυτη ταύτιση αντεπιτίθενται, κάνοντας λόγο ακόμη και για τα Ιουλιανά του ‘65 κατηγορώντας τη ΝΔ.
«Νομίζει έτσι, θα καταφέρει να οργανώσει ένα νέο 1965. Μια νέα αποστασία. Υποτιμά  τα δημοκρατικά αντανακλαστικά του ελληνικού λαού. Υποτιμά όμως και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.
«Όλες αυτές οι υποκινούμενες ενέργειες έχουν ένα και μόνο στόχο, την αποσταθεροποίηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας» ισχυρίζεται η Έλενα Κουντουρά.

Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ

«Το να βλέπει κανείς φαντάσματα διαπλοκής, είναι ιστορικά το τελευταίο καταφύγιο των κυβερνήσεων που καταρρέουν».

ΜΠΡΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΣΠΥΡΟ ΔΑΝΕΛΛΗ

Το πολιτικό σκηνικό βρίσκεται σε τρικυμία. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσβλέπει σε μετεγγραφές βουλευτών , με το όνομα του Σπύρου Δανέλλη από το Ποτάμι να είναι ψηλά στη λίστα. Ενώ όμως ο ίδιος το πρωί αλλά και ο Σταύρος Θεοδωράκης είπαν πως δε θα στηρίξουν την κυβέρνηση, το μεσημέρι ο κ.Δανέλλης τα γύρισε λέγοντας ότι το Ποτάμι θα βάλει πλάτη αν φύγουν απ’ την κυβέρνηση οι ΑΝΕΛ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top