Ζαεφ: Όλοι οι οργανισμοί και οι εταιρείες μας, εκτός των κρατικών, θα λέγονται «μακεδονικοί»

«Οι “Μακεδόνες” έχουν το δικό τους σεβαστό και διεθνώς αναγνωρισμένο κράτος»

Πρώτη δημοσίευση: 19.25

Για ευρεία χρήση του επιθέτου «μακεδονικός» από τους οργανισμούς, τις εταιρείες και τις ενώσεις στα Σκόπια έκανε λόγο ο Ζόραν Ζάεφ, εξηγώντας ότι μόνο οι κρατικοί θα πρέπει να υιοθετούν το «Βόρεια Μακεδονία».

«Οι κρατικοί οργανισμοί θα υπακούουν την αρχή της συμφωνίας και το νέο όνομα. Όλοι οι άλλοι οργανισμοί, ενώσεις, εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιούν το επίθετο "μακεδονικός" τόσο στη χώρα όσο και οπουδήποτε στον κόσμο. Για παράδειγμα "μακεδονική" κουλτούρα» είπε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων στη σερβική εφημερίδα Politica, σύμφωνα με το σκοπιανικό πρακτορείο ΜΙΑ.

Διαβάστε ακόμη: Βόρεια Μακεδονία: Τι κερδίζουμε και τι χάνουμε από τη συμφωνία

Συνεχίζοντας, είπε ότι ο γεωγραφικός όρος «Βόρεια» ανοίγει το δρόμο για την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και πως η συμφωνία «σφράγισε» τη «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα.

Παράλληλα, τόνισε πως η συμφωνία φέρνει την εξομάλυνση των σχέσεων με την Ελλάδα λόγω της επιβεβαίωσης ότι τα Σκόπια δεν έχουν εδαφικές ή άλλες βλέψεις εναντίον της.

«Το μόνο που έχουμε να πούμε ότι έχασαν και οι δύο πλευρές είναι η ματαιοδοξία που υπήρχε μέχρι οι νέες πολιτικές ηγεσίες να κάτσουν στο τραπέζι» σημείωσε.

«Οι "Μακεδόνες" έχουν το δικό τους, σεβαστό και διεθνώς αναγνωρισμένο κράτος» είπε ο Ζάεφ, ο οποίος τόνισε πως όλοι θα πρέπει να σεβαστούν την απόφαση των πολιτών στο δημοψήφισμα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top