Με διαδηλώσεις και κρεμάλες συνεχίζεται η αναταραχή για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Πολιτική κόντρα πυροδότησαν οι ακραίες αντιδράσεις

Συνεχίζονται οι αναταράξεις για τη συμφωνία των Πρεσπών με διαδηλώσεις, υβριστικά συνθήματα και απειλές κατά στελεχών της συγκυβέρνησης. Ο Πάνος Καμμένος καταγγέλλει πογκρόμ κατά των ΑΝΕΛ, ενώ η κυβέρνηση δείχνει ως υπεύθυνη για τις αντιδράσεις τη ΝΔ.

Με υβριστικά συνθήματα, ακόμη και με κρεμάλες που έστησαν στην πλατεία, πολίτες διαδήλωσαν στις Σέρρες, όπου ακούστηκαν υβριστικά συνθήματα κατά της Μαρίας Κόλλια –Τσαρουχά, που εκλέγεται στο νομό με τους ΑΝΕΛ.  

Οι συγκεντρωμένοι πέρασαν νωρίτερα από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ , κόλλησαν στην ταμπέλα τη σημαία των Σκοπίων και κατευθύνθηκαν στο κέντρο της πόλης, ξεσηκώνοντας τον κόσμο.  

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος έκανε λόγο για «πογκρόμ» σε δηλώσεις του, υποστήριξε ότι δέχονται απειλητικά sms στα κινητά τηλέφωνα και κατήγγειλε την ύπαρξη σχεδίου.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Κάποιοι παίζουν επικίνδυνα παιγνίδια , ξεπερνώντας τα όρια. Ο Βασίλης Πορτοκαλλίδης παραγωγός σάλτσας ντομάτας στον Έβρο, σε ανάρτηση του στο facebook αναφέρει:

«Νέος και  ανατρεπτικός διαγωνισμός απο την Οικοτεχνία Πορτοκαλλίδη με έπαθλο 20 κούτες ... Νικητής του διαγωνισμού θα ειναι όποιος καταφέρει αποδεδειγμένα να περιλούσει με τη βραβευμένη σάλτσα μας έναν απο τους εξέχοντες βουλευτές ανεξαρτήτου κόμματος που στηρίζει την συμφωνία για την Μακεδονίας μας.

1. Bonus +5κούτες αν ο βουλευτής είναι από την Μακεδονία ή την Θράκη

2. Bonus +10 κούτες αν πετύχετε τον κ. Κοτζιά

3. Για Τσιπρα - Καμένο χαρίζεται  η επιχείρηση»!

 «Ήταν ένα χιουμοριστικό δημοσίευμα, αλλά όποιος τα καταφέρει είμαι αναγκασμένος να του το δώσω αφού το έταξα» δήλωσε αργότερα στο Star o ίδιος!

  Ο δημοτικός σύμβουλος Παγγαίου και τοπικό στέλεχος της ΝΔ, Χρήστος Πριονίδης σε εμφυλιοπολεμικό κλίμα κάλεσε τους συμπολίτες του να πληρώσουν το ΣΥΡΙΖΑ με το ίδιο νόμισμα: «Να σταμπάρουμε ποια είναι τα μαγαζιά των Αριστερών, να πάμε να τα σπάσουμε».

Ο ίδιος δήλωσε στην πορεία ότι μετάνιωσε για την εμπρηστική ανάρτηση του, όμως η Νομαρχιακή Tης Νέας Δημοκρατίας στην Καβάλα έσπευσε να τον καλύψει ζητώντας και τα ρέστα, αναφέροντας σε ανακοίνωσή της:

«Αντί να απολογείστε γι αυτά εσείς και οι βουλευτές στους Καβαλιώτες, βρίσκετε αποκουμπι στις δηλώσεις ενός δημοτικού συμβούλου».

Δ.ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΝΔ ΣΕ ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΟΡΓΑνΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

«Προσπαθούν να παίξουν το χαρτί του διχασμού. Μια χούντα δεξιών σε συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ωστόσο, με ανακοίνωσή του ο Νίκος Μιχαλολιάκος αρνείται κάθε ανάμειξη:  

«ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ βλέπουν μέσα στον πανικό τους σκοτεινά σχέδια. Το πεζοδρόμιο με το οποίο αυτοί έγιναν κυβέρνηση εκδικείται! Είναι ο Λαός που αντιδρά και δεν ξεχνά!».

 ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΔΕΧΕΤΑΙ Ο Ν.ΦΙΛΗΣ

Τα στελέχη της συγκυβέρνησης βρίσκονται στο στόχαστρο. Ο Νίκος Φίλης δέχτηκε τηλεφωνική απειλή από άγνωστο.  Αυτήκοος μάρτυρας ήταν δημοσιογράφος του newpost.gr που μετέφερε τη συνομιλία:  

«-Άγνωστος : Ο Φίλης είσαι ;

-Φίλης : Ναι

-Άγνωστος : Κουμμούνια, πουλήσατε τη Μακεδονία. Θα σας εκτελέσουμε όλους».

 «Καταλαβαίνουμε τις αντιδράσεις, αλλά καμία ανοχή σε πράξεις βίας» δήλωσε η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, καταδικάζοντας τα περιστατικά βίας.    

Από χτες έως σήμερα είχαμε τουλάχιστον πέντε κρούσματα φραστικών επιθέσεων σε στελέχη της συγκυβέρνησης. Οι περισσότεροι, όπως η Έλενα Κουντουρά, που βρίσκεται στην Κρήτη, συνέχισαν κανονικά το πρόγραμμα τους χωρίς προβλήματα.

ΣΑΦΗΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ "ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ" ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΕ ΧΑΡΤΕΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΜΜΕ

Πάντως η κυβέρνηση, παρά την εγχώρια αναταραχή, θεωρεί κέρδος ότι διεθνή μέσα όπως το BBC στους χάρτες που προβάλλουν διαχωρίζουν  πλέον με σαφήνεια τη Βόρεια  από την Ελληνική Μακεδονία. Την ίδια πρακτική ακολουθούν και άλλα μεγάλα δίκτυα.  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top