Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χορεύει για τη «Μακεδονία του Αιγαίου»!

Σε βίντεο από πανηγύρι, όπου ακούγεται ο «ύμνος» του αλυτρωτισμού των Σκοπιανών

Μεγάλη έκταση παίρνει το θέμα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Σέλτσα.

Ο βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται σε βίντεο που δημοσίευσε το e-ptolemeos.gr  να χορεύει σε πανηγύρι, όπου ακούγεται ο «ύμνος» του αλυτρωτισμού των Σκοπιανών για τη «Μακεδονία του Αιγαίου».

Μάλιστα, ο κ. Σέλτσας σέρνει περιχαρής τον χορό την ώρα που οι στίχοι του τραγουδιού καλούν τους «Μακεδόνες» να μην ξεχνούν την «Αιγαιακή Μακεδονία». Δηλαδή, την Καστοριά, τη Φλώρινα και τη Θεσσαλονίκη!

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε μιλήσει μετά τη συμφωνία Ελλάδας – Σκοπίων στη Deutsche Welle. Το γερμανικό μέσο είχε επικαλεστεί δήλωσή του ότι είναι «εθνικά Μακεδόνας», με τον ίδιο να διαψεύδει.

Διαβάστε ακόμη: Σάλος με βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που φέρεται να δήλωσε «εθνικά Μακεδόνας»

Την ίδια ώρα, η ιστοσελίδα thepresident.gr αποκάλυψε πως το 1977 ο κ. Σέλτσας είχε προσφύγει μαζί με εκπροσώπους της – αποκαλούμενης – «Στέγης Μακεδονικού Πολιτισμού» στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά της Ελλάδας.

Με δικηγόρο την Ιωάννα Κούρτοβικ, οι προσφεύγοντες ισχυρίζονταν ότι είναι «Μακεδόνες» και ότι χαρακτηρίζονται από «Μακεδονική εθνική συνείδηση».

Η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα και με ανακοίνωσή της κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει εάν την εκφράζουν οι απόψεις του κ. Σέλτσα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top