Καταζητείται ο Μπαρμπαρούσης - Αστυνομία έξω από το σπίτι του στο Ξηρομέρι

Μπλόκα σε ολόκληρη την Αιτωλοακαρνανία για τον εντοπισμό του

Δείτε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star 
Πρώτη δημοσίευση: 08:57

 

Στο Ξηρομέρι Αιτωλοακαρνανίας επικεντρώνονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούσε, μετά από το κάλεσμα που απηύθυνε για στρατιωτικό πραξικόπημα μέσα από τη Βουλή. Έξω από το σπίτι του υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη, όπως και μπλόκα σε ολόκληρο τον νομό.

Αμέσως μετά από τα όσα είπε στην αίθουσα της Ολομέλειας ο βουλευτής, τράπηκε σε φυγή για να γλιτώσει από τη σύλληψη, καθώς του ασκήθηκε ποινική δίωξη από την εισαγγελία για το κακούργημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας.

Μπλόκα έχουν στηθεί σε όλο το μήκος του οδικού δικτύου, ώστε να αποτρέψουν τη μετακίνησή του προς τη Στερεά Ελλάδα ή την Ήπειρο μετά και από τη χθεσινή κινηματογραφική καταδίωξή του στην Εθνική Οδό Αθηνών – Πατρών.

Αστυνομικοί της Τροχαίας είχαν στήσει μπλόκα σε όλο το μήκος της Εθνικής Οδού μόλις ειδοποιήθηκαν ότι εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του βουλευτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες τον εντόπισαν στη Γέφυρα του Ρίου Αντιρρίου, έκαναν σήμα στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ίδιος για να σταματήσει, αλλά εκείνος έσπασε το μπλόκο, τρέχοντας με 180 χλμ. και παραλίγο να παρασύρει και τους αστυνομικούς.

Ακολούθησε κινηματογραφική καταδίωξη, η οποία όμως διακόπηκε, καθώς θεωρήθηκε ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος.

Για το συγκεκριμένο μάλιστα περιστατικό θα σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία από την αστυνομία, καθώς κινδύνευσαν αστυνομικοί.

Στον Άρειο Πάγο εναντίον του Κ. Μπαρμπαρούση κατέθεσαν ο υπουργός Άμυνας, Π. Καμμένος και ο αναπληρωτής υπουργός, Φ. Κουβέλης, ζητώντας την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου μάλιστα, Ευάγγελος Ζαχαρής έδωσε εντολή στην Εισαγγελία πρωτοδικών να ελέγξει τη διάπραξη εκ μέρους του κ. Μπαρμπαρούση του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας.

Τι είπε στη Βουλή ο Μπαρμπαρούσης

Νωρίτερα το μεσημέρι της Παρασκευής, ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κάλεσε σε πραξικόπημα.

«Καλώ την στρατιωτική ηγεσία της χώρας», είπε, «να συλλάβει τον Αλέξη Τσίπρα, τον Πάνο Καμμένο, τον Προκόπη Παυλόπουλο για να αποτραπεί αυτή η προδοσία. Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες!», είπε.

Τις δηλώσεις του μάλιστα καταχειροκρότησαν οι παρόντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής κι εκείνος κατεβαίνοντας από το βήμα έδειχνε με το δάχτυλο τους βουλευτές που τον αποδοκίμαζαν και φώναζε: «Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες!»

Μετά το περιστατικό αυτό, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής συνόδευσαν τον Μπαρμπαρούση έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος, Χρήστο Παππά να δηλώνει:

«Κάθε βουλευτής εδώ στην αίθουσα αυτή είναι εκπρόσωπος του Έθνους και αναλαμβάνει την ευθύνη των λόγων του. Δεν άκουσα τι συνέβη. Ο Πρόεδρος της Βουλής λειτουργεί με τρόπο αντιδεοντολογικό. Σας πονάει η παρουσία της φωνής των Ελλήνων εθνικιστών εντός και εκτός της Βουλής».

Από την άλλη ο Πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης απάντησε στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής λέγοντας:

«Σήμερα έπεσαν οι μάσκες. Η Χρυσή Αυγή βεβαίως που έχει έρθει εδώ με την ψήφο του ελληνικού λαού κάλεσε σε πραξικόπημα εναντίον του Δημοκρατικού Πολιτεύματος και μάλιστα σε στρατιωτικό πραξικόπημα».

Εκτός Κ.Ο της Χρυσής Αυγής ο Μπαρμπαρούσης

Μετά το σάλο που προκλήθηκε ο Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκος ανακοίνωσε ότι ο Κ. Μπαρμπαρούσης δεν ανήκει πλέον στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, λόγω της δηλώσεως του βουλευτού Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, δηλώσεως η οποία βρίσκεται εκτός γραμμής της ΧΑ, αποφάσισα, έχοντας τη σύμφωνη γνώμη του συνόλου της ΚΟ του κόμματος το εξής: Ο βουλευτής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης τίθεται εκτός ΚΟ του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή» αναφέρει ο κ. Μιχαλολιάκος στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top