Τσίπρας προς ΝΔ: Καλοδεχούμενη η πρόταση μομφής - Mου κάνετε δώρο!

«Θλιβερό φερέφωνο του Σαμαρά ο Μητσοτάκης» υποστήριξε στην ομιλία του στη Βουλή

«Θλιβερό φερέφωνο του Σαμαρά»  χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση του νομοσχεδίου  ενώ απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ για την πρόταση μομφής που κατέθεσε, ανέφερε:  

«Είναι καλοδεχούμενη και αν δεν υπήρχε θα έπρεπε να την εφεύρουμε» τόνισε ο κ. Τσίπρας για την πρόταση δυσπιστίας, διότι, όπως συμπλήρωσε, «δίνει την ευκαιρία να τα πουν όλα».

Διαβάστε επίσης: Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης από ΝΔ – «Παγώνει» η συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ

Ο πρωθυπουργός επέκρινε  τον κ. Σαμαρά ότι έχει μεγάλες ευθύνες για το ζήτημα του ονόματος της ΠΓΔΜ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «είχε το θράσος να σηκώσει τη σημαία τού υπερπατριωτισμού και παριστάνει τον θεματοφύλακα αξιών του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Ανδρέα Παπανδρέου» ενώ επιτέθηκε λυσσαλέα και στους δύο την εποχή που ίδρυσε την Πολιτική Άνοιξη και τους ζήτησε να αποχωρήσουν από την πολιτική ζωή του τόπου».

Για την ονομασία των Σκοπίων επίσης κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για «θεσμικές ακροβασίες»  σχετικά  με τα ζητήματα που έθεσε  στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. «Θα αναμετρηθούμε με την ιστορία και με τις ευθύνες μας, μόνο που εσείς θα αναμετρηθείτε και με την οικογενειακή σας πολιτική ιστορία και φοβάμαι ότι θα βγείτε εντυπωσιακά ελλιποβαρής» υποστήριξε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη.

«Η σημερινή συνεδρίαση της Βουλής έχει ιστορική αξία γιατί μετά από 8 χρόνια είναι η τελευταία φορά που θα ψηφιστούν τα τελευταία μέτρα της τελευταίας αξιολόγησης του τελευταίου προγράμματος», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αρχίζοντας την ομιλία του στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης.

«Τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας, αποκαταστάθηκε η αξιοπιστία της χώρας και τελειώνει οριστικά με τα προγράμματα στήριξης», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος εμφανίστηκε   βέβαιος ότι θα βρεθεί η λύση στο θέμα του ελληνικού χρέους

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα βρεθεί η λύση για το ελληνικό χρέος γιατί είναι κοινή βούληση όλων να βρεθεί η λύση» επισήμανε  πρωθυπουργός.

«»Η Ελλάδα βρίσκεται στο τέλος μιας διαδρομής και η επιτυχία της Ελλάδας δεν είναι μόνο της Ελλάδας αλλά συνιστά και μεγάλη ευρωπαϊκή επιτυχία» ισχυρίσθηκε ακόμη ο κ. Τσίπρας,  ο οποίος ευχαρίστησε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες «γιατί  σε αυτούς οφείλεται η επιτυχία».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top