Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης από ΝΔ

Μητσοτάκης σε Βουλή: Σας προκαλώ να την κάνετε πρόταση εμπιστοσύνης

Μετά την λήξη της ψηφοφορίας για τα προαπαιτούμενα της τελευταίας αξιολόγησης θα καταθέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την πρόταση δυσπιστίας για την κυβέρνηση.

Μάλιστα, όπως είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από το βήμα της Βουλής «σας προκαλώ την πρόταση δυσπιστίας να την κάνετε πρόταση εμπιστοσύνης προς την κυβέρνησή σας».

Διαβάστε ακόμη: Θύελλα για το «Severna Makedonija» που έγινε «Βόρεια Μακεδονία» - Τι απαντά ο Τσίπρας

Η κυβέρνηση αποφάσισε να μην κάνει χρήση του περιθωρίου των δύο ημερών και η διαδικασία θα ξεκινήσει σήμερα, στις 18.00, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Βούτσης.

Επίθεση για Σκοπιανό και πολυνομοσχέδιο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για το πολυνομοσχέδιο και τα νέα μέτρα, λέγοντας «είσαστε έτοιμοι να τα ψηφίστε όλα για να μείνετε λίγο ακόμη στην εξουσία».

«Η κυβέρνηση τελειώνει τη θητεία της όπως την ξεκίνησε με ψέματα» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος έκανε ειδική αναφορά και στην αύξηση του ΕΝΦΙΑ σε αρκετές λαϊκές περιοχές.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα και για τη συμφωνία με τα Σκόπια, κατηγορώντας τον πως με την υπογραφή του η Ελλάδα θα αναγνωρίσει για πρώτη φορά μακεδονική εθνότητα και γλώσσα.

Διαβάστε ακόμη: «Δε φοβόμαστε τα συλλαλητήρια» το μήνυμα της κυβέρνησης

«Ακόμα και ο κ. Κουτσούμπας το είπε. Θα τον πείτε και αυτόν ακροδεξιό;» αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Με την συμφωνία που έχετε καταθέσει στην Βουλή το Κράτος παίρνει γεωγραφικό προσδιορισμό. Ο λαός του όχι».

«Θα εξαντλήσω κάθε δυνατότητα που μου παρέχει το Σύνταγμα. Το μέλλον της πατρίδας δεν μπορεί να υποθηκευθεί από μια κακή συμφωνία» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Η απάντηση σε Τσίπρα για Καραμανλή

Ο πρόεδρος της ΝΔ σχολίασε τον πρωθυπουργό και για την αναφορά του, στη χθεσινή συνέντευξη στην ΕΡΤ, στον Κώστα Καραμανλή. Ο κ. Τσίπρας είχε πει πως ο πρώην πρωθυπουργός διαχειρίστηκε το θέμα των Σκοπίων στο Βουκουρέστι (όπου μπήκε το «βέτο» για την ένταξη στο ΝΑΤΟ) με ευθύνη.

«Έρχεται η στιγμή που πρέπει να πει κανείς το μεγάλο “ναι” ή το μεγάλο “όχι”. Άκουσα τον κ. Τσίπρα να έχει το θράσος να πλέξει το εγκώμιο του Κώστα Καραμανλή. Εκεί που ο Καραμανλής είπε “όχι”, εσείς λέτε “ναι”» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Και τότε, όπως και τώρα, ασκήθηκαν διεθνείς πιέσεις. Έγινε όμως αυτό που συμφέρει την πατρίδα μας. Αποτελεί χρέος μου να κάνω ό,τι μπορώ να το αποτρέψω. Η συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ είναι μια κακή συμφωνία» πρόσθεσε.

Προς αναβολή η συνάντηση με Ζάεφ το Σάββατο

Η πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας αλλάζει τον σχεδιασμό της κυβέρνησης.

Η συζήτηση θα γίνει, όπως προβλέπεται, για τρεις ημέρες και άρα θα ολοκληρωθεί το βράδυ του Σαββάτου.

Η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζόραν Ζάεφ στις Πρέσπες για την υπογραφή της συμφωνίας, θα πρέπει είτε να γίνει την Κυριακή, που θεωρείται το πιο πιθανό αυτή τη στιγμή, είτε να μετατεθεί για το επόμενο σαββατοκύριακο.

Ωστόσο, όλα θα κριθούν από την εξέλιξη της ονομαστικής ψηφοφορίας στην πρόταση δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top