Τσίπρας και Ζάεφ θα υπογράψουν… μνημόνιο

Το κρίσιμο ερώτημα για το αν μπορεί να εφαρμόσει τη συμφωνία ο Ζάεφ

Στo… μνημόνιο το οποίο θα υπογράψουν αρχικά Ζάεφ καιΤσίπρας και τα «ψιλά γράμματα» στη συμφωνία Ελλάδας και Σκοπίων ανέλυσε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star  με τη Μάρα Ζαχαρέα. «Για μας το δύσκολο ειναι ότι δώσαμε το όνομα “Mακεδονία”, τη γλώσσα και την εθνότητα. Θα είναι «Μακεδόνες», πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας» τόνισε η Κάτια Μακρή.  

Όπως πρόσθεσε όμως,  για τον Ζάεφ θα είναι ακόμη δυσκολότερο,  καθώς παραιτήθηκε απο την κληρονομιά της Αρχαίας Μακεδονίας. Δηλαδή «τέρμα ο Αλέξανδρος και ο Φίλιππος , τέρμα η παραχάραξη της ιστορίας, τέρμα τα αγάλματα,  θα αναγκαστούν να αλλάξουν και όνομα σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς».

Η σχολιάστρια του Star επισήμανε πάντως ότι το μεγάλο ερώτημα είναι:  «Ο  Ζάεφ δεσμεύτηκε,  μπορεί να τα υλοποιήσει ή θα επιχειρήσει να τα αλλάξει στην πορεία ;».

Γ’ αυτό  και θα υπογραφεί αρχικά μνημόνιο με τα Σκόπια, ενώ η  οριστική συμφωνία θα συνταχθεί μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος, η οποία θα γίνει σε διάστημα 8- 10 μηνών.

Κατέληξε στο σχόλιό της η Κ. Μακρή:  

«Τα Σκόπια θα είναι στο μικροσκόπιο του ΟΗΕ  και αν δεν τηρήσουν τις δεσμεύσεις  δεν θα ισχύσει, άρα δε θα γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ ή της Ε.Ε.  Τα δύσκολα πάντως δεν τέλειωσαν για τους δυο πρωθυπουργούς , αφού και οι αντιδράσεις θα είναι πολύ μεγάλες».

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top