Good luck για τη… Μέρκελ ευχήθηκε ο Τσακαλώτος στη ΝΔ!

«Νομίζετε ότι θα σας πει καλώς τα παιδιά!» είπε ο υπουργός Οικονομικών στη Βουλή

Διάθεση για χιούμορ αλλά και για «μπηχτές» στα κόμματα της αντιπολίτευσης είχε ο  υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά τη συνεχιζόμενη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.  

Μάλιστα, απαντώντας στην κριτική του ΚΚΕ ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι «ποτέ δεν έχω πει ότι θα τελειώσει η λιτότητα».

Αναφερόμενος στο Υπερταμείο,  ο κ. Τσακαλώτος  επισήμανε  ότι τα μισά έσοδα θα πηγαίνουν στο χρέος και τα άλλα μισά σε επενδύσεις, αλλά απαντώντας στις αιτιάσεις της ΝΔ ανέφερε «εσείς νομίζετε ότι θα πάτε στην Μέρκελ και θα σας πει «καλώς τα παιδιά»! Good luck!». 

 Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, υποστήριξε πάντως ότι «το πολυνομοσχέδιο σφραγίζει το τέλος μιας μεγάλης εποχής παρατεταμένης λιτότητας» ενώ  αναφερόμενος στην κριτική της αντιπολίτευσης τόνισε:  «Θα περίμενα από την αντιπολίτευση να χαιρετίσει τις μόνιμες τις μειώσεις σε φόρους ύψους 2,3 δις στο Μεσοπρόθεσμο. Γιατί το νομοσχέδιο ενισχύει το διαθέσιμο εισόδημα και καλώ το σώμα να το ψηφίσει».  

ΒΟΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΑ

Αν και η συζήτηση αφορά το πολυνομοσχέδιο, λόγω επικαιρότητας  υπήρξαν και αναφορές στο Σκοπιανό, με τον βουλευτή της ΝΔ Μάκη Βορίδη να σχολιάζει για τη στάση του Πάνου Καμμένου:

«Οι συμφωνίες παράγουν έννομα αποτελέσματα και δεσμεύουν ανεξαρτήτως του πότε θα έρθουν κι αν έρθουν στην Βουλή. Όποιος δε συμφωνεί δε  δίνει εξουσιοδότηση στην Βουλή, δεν παίζουμε τις κουμπάρες εδώ. Όποιος δε συμφωνεί δε δίνει εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση να υπογράφει τέτοιες συμφωνίες ….Οι νομικές συνέπειες δεν αρχίζουν αργότερα αλλά με τις υπογραφές. Φτάνει η κοροϊδία».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top