ΣΥΡΙΖΑ: Σεξουαλική αγωγή στα σχολεία και επιμόρφωση εκπαιδευτικών από ομοφυλόφιλους

Τι υποστηρίζει ο Τομέας Δικαιωμάτων του κυβερνώντος κόμματος για την εκπαίδευση για «τις διάφορες σεξουαλικότητες και την ταυτότητα φύλου»

ΣΥΡΙΖΑ:Σεξουαλική αγωγή σε σχολεία και επιμόρφωση από gay

Την αναγκαιότητα της εισαγωγής σχολικού μαθήματος για την σεξουαλική αγωγή στα σχολεία επισημαίνει ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών από φορείς της ΛΟΑΤΚΙ (λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφισεξουαλικοί, τρανς, κουήρ) σχετικά με τις  «διάφορες σεξουαλικότητες και την ταυτότητα φύλου», σε άρθρο  με τίτλο:  «Είμαστε στα μισά του δρόμου και οφείλουμε να φτάσουμε στο τέλος του».

Ο Τομέας Δικαιωμάτων του κυβερνώντος κόμματος υπογραμμίζει ότι  «δεν μας φτάνουν τζούρες δικαιωμάτων», αν και αναφέρει ότι «είμαστε στην αρχή μιας μεγάλης ανατροπής»,   υπενθυμίζοντας τις έως τώρα νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (πολιτικός γάμος και  τεκνοθεσία για όλα τα ζευγάρια ανεξαρτήτως φύλου των συντρόφων, παρεμβάσεις στον ευαίσθητο χώρο της παιδείας κλπ).  

Ζητά επίσης να δοθούν «σαφείς οδηγίες από το Υπουργείο Παιδείας με μορφή εγκυκλίου για την καταπολέμηση της ομοφοβίας/τρανσφοβίας/αμφιφοβίας, και αλλαγές στα σχολικά βιβλία και στα αναλυτικά προγράμματα ώστε να είναι συμπεριληπτικά με αναφορές στην ποικιλομορφία των οικογενειακών σχηματισμών».

Ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει επιβεβλημένη «την ανάγκη εισαγωγής σχολικού μαθήματος για την σεξουαλική αγωγή, τις διάφορες σεξουαλικότητες και την ταυτότητα φύλου, το οποίο θα διδάσκεται από κατάλληλο επιμορφωμένο εκπαιδευτικό προσωπικό σε αυτά τα ζητήματα, ενώ παράλληλα θα πρέπει να εξασφαλίζεται η διαρκής επιμόρφωση τους, από φορείς (ΜΚΟ κτλ) της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, ώστε να δημιουργήσουν ένα κλίμα αποδοχής για όλους στην τάξη τους χωρίς φόβους άδικων ΕΔΕ και στοχοποιήσεων».

Καταλήγει το άρθρο:

«Όσα έχουν γίνει, που δεν αφορούν μόνο τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, αλλά συνολικά την καταπολέμηση των κοινωνικών διακρίσεων, εντέλει το μήνυμα της καθολικής απελευθέρωσης, που είναι ως ένα βαθμό ορατό, το χρωστάμε σε ανθρώπους, που ενδεχομένως να μην είναι σήμερα μαζί μας. Το χρωστάμε σε συλλογικότητες, σε ομάδες, σε έντυπα, σε πρωτοπόρους ανθρώπους, που είχαν την τόλμη και το θάρρος, σε δύσκολες εποχές να σηκώσουν το ανάστημά τους, να υπερβούν φοβίες και να διεκδικήσουν την ορατότητα και την ισοτιμία. Το χρωστάμε στα παιδιά του ΑΚΟΕ, στις κυνηγημένες, αλλά και υπερήφανες τρανς, στις πρώτες ομάδες στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο…».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top