Στο «κόκκινο» η πολιτική αντιπαράθεση για το Σκοπιανό

Διχάζουν την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα συλλαλητήρια

Πυρετώδεις ήταν από το πρωί οι προετοιμασίες  για τα συλλαλητήρια, τα οποία προκάλεσαν σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση.

Συλλαλητήρια γίνονται σε 24 τουλάχιστον πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Τα 14 από αυτά στη Βόρεια Ελλάδα από την Οργανωτική Επιτροπή.  Αλλά με πρωτοβουλίες των τοπικών κοινωνιών διεξάγονται σε 10 ακόμη πόλεις, από τα Γιάννενα  ως την Κω, τη Ρόδο και τα Χανιά.

 ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ  ΤΗΣ ΠΓΔΜ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ: ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΜΗΝ ΚΙΝΔΥΝΕΨΕΤΕ

Το σκοπιανό υπουργείο Εξωτερικών βρήκε ευκαιρία να καρφώσει την Ελλάδα με ταξιδιωτική οδηγία προς τους Σκοπιανούς που βρίσκονται στη χώρα μας, στην οποία αναφέρει:   «Oι πολίτες της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», καλούνται να αποφύγουν τις περιοχές αυτές αφού μπορεί να κινδυνέψουν».  

ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΓΓΕΙΛΕ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΛΕΟΤΠΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ

Η Βεργίνα Τηλεόραση προανήγγειλε συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 8 Ιουλίου. Ο Διευθυντής της όμως κατήγγειλε απειλητικά τηλεφωνήματα  και φθορές στο αυτοκίνητο του.

ΔΙΧΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

Τα συλλαλητήρια δίχασαν και πάλι  την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.

 «Κάθε φορά που παίρνουν οι εθνικιστές το πάνω χέρι έχουμε εθνικές τραγωδίες»  δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6.

 «Λέω στον κόσμο να πάει και να μην φοβηθεί μην τον χαρακτηρίσουν» δήλωσε σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος.   

ΠΡΩΗΝ ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΓΔΜ: ΠΕΜΠΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΖΑΕΦ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Μιλόσοσκι προανήγγειλε  πάντως συμφωνία τις επόμενες ώρες.

«Πέμπτη ή Παρασκευή (αυτή την εβδομάδα) θα γίνει η  συνάντηση  Τσίπρα - Ζάεφ στη Μικρή Πρέσπα της Ελλάδος και η υπογραφή της σύμβασης για να αλλάξει το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας» έγραψε σε ανάρτησή του.  

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ - Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΦΗΝΕΙ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΓΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ

 «Είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να υπάρχει μία συμφωνία με τα Σκόπια» τόνισε ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αlpha 989.

Σκληρή είναι την ίδια ώρα η κόντρα κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας,  με την αξιωματική αντιπολίτευση να αφήνει παράθυρο ακόμη και για πρόταση μομφής. «Δεν διαθέτει καμία πολιτική νομιμοποίηση για να δεσμεύσει τη χώρα μας σε μία διεθνή συμφωνία που θα ζημιώνει τα εθνικά συμφέροντα» αναφέρει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της,

Πολιτικές κόντρες υπήρξαν και για τα συλλαλητήρια, ενώ ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης δήλωσε στον Ant1 ότι «ο Τσίπρας θα φέρει στην Βουλή την πρόταση του Καραμανλή του 2008 και τότε η ΝΔ θα πάει να πνιγεί».

«Ο Λαός απαιτεί, η Ελληνική ιστορία απαιτεί: Ούτε "Βόρεια", ούτε "Άνω", ούτε "Νέα". Η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική» τόνισε ο Γ. Γ. της  Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος.  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top