CNBC: Η Ελλάδα δεν ξέρει ακόμη τι ελάφρυνση χρέους θα της δώσουν

«Η σημασία της εμπλοκής του ΔΝΤ αφορά την αξιοπιστία για την επιστροφή στις αγορές»

CNBC: Δεν έχει κλείσει η ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα

«Η ελληνική κυβέρνηση είναι σίγουρη ότι οι κανονισμοί που αφορούν την αποπληρωμή του χρέους θα χαλαρώσουν αυτό το μήνα, παρά τα δημοσιεύματα ότι το ΔΝΤ δεν είναι πιθανό να διαθέσει περισσότερα χρήματα για την Αθήνα», γράφει το αμερικανικό δίκτυο CNBC στην ιστοσελίδα του.

«Το γενικό κλίμα είναι ότι θα υπάρξει συμφωνία για το χρέος στο Eurogroup του Ιουνίου», δήλωσε αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης στο CNBC υπό το καθεστώς της ανωνυμίας.

Το Eurogroup στη συνάντηση του Απριλίου είχε ανακοινώσει ότι όλες οι τελικές λεπτομέρειες για το ελληνικό πρόγραμμα θα αποφασισθούν μέχρι την 21η Ιουνίου.

Εντούτοις, όπως αναφέρει το CNBC, με μόνο δύο βδομάδες να απομένουν μέχρι τότε, η Ελλάδα δεν γνωρίζει ακόμη τη μορφή που θα πάρουν τα μέτρα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. 

«Αυτό είναι ένα κρίσιμο θέμα για το ΔΝΤ, το οποίο επισημαίνει πως θα αποδεσμεύσει χρήματα για την Ελλάδα μόνο αν υπάρξουν καθαρές λύσεις για το χρέος της» αναφέρει το δημοσίευμα.

«Η σημασία της εμπλοκής του ΔΝΤ δεν αφορά την προτεινόμενη χρηματοδοτική του δέσμευση, η οποία ήταν περιορισμένη, αλλά την αξιοπιστία που θα προσέφερε στην Ελλάδα μετά την έξοδό της από το πρόγραμμα και την επιστροφή της στις αγορές», σχολίασε η περιφερειακή διευθύντρια του Economist Intelligence Unit, Τζόαν Χέι.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top