«Καμπανάκι» από Δένδια για καταστροφικές πυρκαγιές το καλοκαίρι

Κριτική στην κυβέρνηση για ελλιπή προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου σε εκδήλωση για το περιβάλλον

Καμπανάκι Δένδια για καταστροφικές πυρκαγιές το καλοκαίρι

Τον «κώδωνα του κινδύνου» έκρουσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄ Αθήνας της  Νέας Δημοκρατίας  Νίκος Δένδιας  για τον κίνδυνο εκδήλωσης καταστροφικών πυρκαγιών το φετινό καλοκαίρι, λόγω της κυβερνητικής αδιαφορίας και της  ελλιπούς προετοιμασίας του κρατικού μηχανισμού, όπως υποστήριξε, σε συνδυασμό με τα μεγάλα προβλήματα σε μέσα,   στην εκδήλωση –συζήτηση το βράδυ της Δευτέρας 4 Ιουνίου, με θέμα  «Περιβάλλον, η ζωή μας,  η πρότασή μας!»,  με ειδικούς  επιστήμονες, στελέχη της Αυτοδιοίκησης,  εθελοντές και νέους, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος σήμερα, Τρίτη 5 Ιουνίου 2018.

Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο δημοσιογράφος Κώστας Παπαχλιμίντζος και σε αυτήν   έκαναν παρέμβαση σε απευθείας σύνδεση οι δήμαρχοι Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, και Βάρης  -  Βούλας  - Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Η συζήτηση μεταδόθηκε απευθείας στο διαδίκτυο, ενώ όσοι συμμετείχαν σε αυτήν από την οθόνη του ηλεκτρονικού τους υπολογιστή,  είχαν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις ερωτήσεις τους με email.

«Είναι πολύ κρίμα που μια κυβέρνηση η οποία υποτίθεται ότι έχει μέσα στα στελέχη της και Υπουργό που προέρχεται από κόμμα με μόνο προγραμματικό λόγο την προστασία του περιβάλλοντος,  δεν παίρνει στην πραγματικότητα κανένα μέτρο, ούτε θεσμικό,  όπως το Προεδρικό Διάταγμα που ανέφερε ο Δήμαρχος για την Προστασία του Υμηττού αλλά και κανένα μέτρο βελτίωσης της πολιτικής προστασίας, της ενίσχυσης των μηχανισμών του Κράτους και ετοιμασίας για την αντιπυρική περίοδο.  Σας προλέγω με κάθε βεβαιότητα ότι αν βασιστούμε στις υπάρχουσες δυνατότητες και δεν βοηθήσει ο καιρός, η υγρασία, η τύχη και οι εθελοντές, κινδυνεύουμε το καλοκαίρι να πάθουμε πολύ μεγάλη ζημιά» προειδοποίησε ο κ. Δένδιας.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας καταλόγισε ευθύνες στην κυβέρνηση και για τη διαχείριση των περιβαλλοντικών καταστροφών και προβλημάτων, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά:    

«Εδώ στην πατρίδα μας τα προβλήματα είναι άμεσα και καθημερινά και απαιτούν προστασία του δασικού μας πλούτου, του θαλάσσιου περιβάλλοντός μας. Παρά ταύτα η κυβέρνηση δεν κατάφερε να τα αντιμετωπίσει. Θυμίζω το ναυάγιο στο Σαρωνικό, όπου  ρυπάνθηκε όλος ο κόλπος σε τεράστια απόσταση από το σημείο του ναυαγίου.  Εάν πάτε τώρα στην πατρίδα μου την Κέρκυρα θα δείτε τους δρόμους όλους γεμάτους με σκουπίδια,  με την πιθανότητα μόλυνσης να είναι μεγάλη  και τη βλάβη στον Τουρισμό ασύλληπτη».

Ο κ. Δένδιας ανάφερε επίσης ότι η Νέα Δημοκρατία  ως κόμμα που ετοιμάζεται να κυβερνήσει  διαθέτει ατζέντα για το περιβάλλον και ότι  ο  ίδιος ο πρόεδρός του, Κυριάκος Μητσοτάκης,  ενδιαφέρεται ενεργά για το ζήτημα.  «Μαζί με τον τωρινό αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ως βουλευτές,  είχαμε καταψηφίσει την προσπάθεια αλλαγής του άρθρου 24 του Συντάγματος θεωρώντας ότι ο δασικός πλούτος της χώρας είναι κάτι απόλυτα άξιο προστασίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πιο φιλικός στο περιβάλλον αρχηγός που είχε η Νέα Δημοκρατία. Υπήρξε Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος στη Βουλή και έχε ασχοληθεί με το ζήτημα επί χρόνια. Έχουμε μια στέρεη παράδοση αλλά και μια σημερινή ηγεσία που είναι ευαίσθητη για το περιβάλλον και νομίζω ότι μπορούμε να προσφέρουμε πολλά σε αυτό» υπογράμμισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας. 

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top