Χοντραίνει η κόντρα Ελλάδας-Τουρκίας για τους οκτώ αξιωματικούς

Άγκυρα: Θα τους βρούμε και θα τους πάρουμε – Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Θα σας σπάσουμε τα χέρια

Νέα ένταση ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα προκαλεί η απελευθέρωση και των οκτώ Τούρκων αξιωματικών μετά το 18μηνο της προσωρινής κράτησης.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, απάντησε σε σκληρό τόνο στον εκπρόσωπο της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ.

«Δυστυχώς διαπιστώνω ότι μερίδα Τούρκων πολιτικών δεν μπορεί να αντιληφθεί τη σχέση πολιτικής και κράτους Δικαίου. Το περιεχόμενο είναι ανάξιο και απαράδεκτο αλλά θέλω να πω και το εξής: τέτοιες άτοπες δηλώσεις είναι χαρακτηριστικές για κάποιους που κάνουν εξωτερική πολιτική με το βλέμμα στραμμένο στο εσωτερικό της χώρας τους» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Διαβάστε ακόμη: Άγκυρα για Τσίπρα: «Νομίζαμε ότι ο λόγος του είναι λόγος ανδρός»

Υπενθυμίζεται ότι ο Μποζντάγ είχε χρησιμοποιήσει πρωτοφανείς εκφράσεις κατά του πρωθυπουργού, λέγοντας πως «νομίζαμε ότι ο λόγος του Τσίπρα είναι λόγος ανδρός».

Παράλληλα, είχε πει προκλητικά πως «είναι δικό μας καθήκον και θα τους βρούμε, όπου και να πάνε, θα τους πακετάρουμε, θα τους επιστρέψουμε στην Τουρκία και θα τους παραδώσουμε στην τουρκική δικαιοσύνη».

Σιμορέλης: Αν έρθουν, θα τους σπάσουμε τα πόδια 

«Δε φοβάμαι καθόλου κάτι τέτοιο (για το ενδεχόμενο απαγωγής των οκτώ Τούρκων αξιωματικών). Το είπε και ο υπουργός Εξωτερικών, δεν είμαστε ούτε Κόσοβο ούτε Μαυροβούνιο» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σιμορέλης., στον Σκάι. 

«Εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει δέσμευση του πρωθυπουργού προς τον Ερντογάν για τους 8. Οι Τούρκοι κρίνουν πολλές φορές εξ ιδίων τα αλλότρια. Εδώ είναι κράτος δικαίου. Δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο. Ούτε δίκαιο είναι, ούτε και σωστό αλλά ούτε και μπορούν. Να είστε βέβαιοι ότι αν το τολμήσουν, θα τους σπάσουμε τα χέρια» πρόσθεσε ο ίδιος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top