12 φορές τον χρόνο και… προκαταβολικά θα πληρώνουμε την εφορία!

Σύστημα για μηνιαία είσπραξη φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ επεξεργάζεται το Υπουργείο Οικονομικών

12 φορές τον χρόνο θα πληρώνουμε την εφορία

12 φορές τον χρόνο θα «χτυπά» η εφορία σύμφωνα με το σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση και προβλέπεται στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, το σύστημα θα μοιάζει με το σύστημα μηνιαίας παρακράτησης του φόρου εισοδήματος και της ειδικής εισφοράς  αλληλεγγύης  που εισπράττεται  σήμερα για τις αποδοχές των μισθωτών και των συνταξιούχων.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι κάθε μήνα η εφορία θα εισπράττει προκαταβολικά τον ΕΝΦΙΑ και τον φόρο εισοδήματος όχι μόνο για μισθωτούς και συνταξιούχους, αλλά και για τις υπόλοιπες κατηγορίες φορολογουμένων ( ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, συνταξιούχοι).

Ο φόρος που θα προπληρώνουν κάθε χρόνο οι φορολογούμενοι θα υπολογίζεται με βάση τα εισοδήματα του προηγούμενου έτους.

Σύμφωνα με «Τα Νέα» η αρχή για το νέο σύστημα εξετάζεται να γίνει με τον ΕΝΦΙΑ για τον οποίο οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ έχουν πιο καθαρή εικόνα και οι μεταβολές δεν είναι πολλές (εκτός εάν υπάρξει αγοραπωλησία ακινήτου).

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο βασικοί φόροι που πληρώνουν ετησίως οι φορολογούμενοι είναι ο φόρος εισοδήματος, ο οποίος ανέρχεται στα 8,72 δισ. ευρώ και ο ΕΝΦΙΑ  ο οποίος ανέρχεται στα 2,65  δισ. ευρώ.        

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top