Διακομματική για εκλογικό νόμο: Συμφώνησαν αλλά… διαφώνησαν στο δια ταύτα

Συμφωνεί η κυβέρνηση με την ψήφο των ομογενών αλλά δεν μπορεί να γίνει άμεσα

Διακομματική για εκλογικό νόμο:Συμφώνησαν αλλά διαφώνησαν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η διακομματική σύσκεψη με τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη σχετικά με την κατάτμηση της Β’ Αθηνών και της εκλογικής περιφέρειας Αττικής.

Ο Μάκης Βορίδης δήλωσε ότι η ΝΔ συνδέει απολύτως την κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών με την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

Ο κ. Σκουρλέτης απάντησε ότι η κυβέρνηση συμφωνεί με τη ψήφο των ομογενών, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει πρόχειρα και με τρόπο που να παραβιάζεται το Σύνταγμα.

Από την πλευρά του Κινήματος Αλλαγής Εύη Χριστοφιλοπούλου (ΔΗΣΥ) και Γιώργος  Αμυράς (Ποτάμι) κατέθεσαν μια κοινή πρόταση που εκτός από την  κατάτμηση προβλέπει και την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού (τουλάχιστον όσων έφυγαν στην περίοδο των μνημονίων). Η πρόταση προβλέπει  επίσης έλεγχο των οικονομικών κομμάτων και μείωση του bonus  για το πρώτο κόμμα από 50  σε 35 έδρες το πολύ.

 Ο  Υπουργός Εσωτερικών απάντησε ότι ο ίδιος προτείνει να στηρίξει το Κίνημα Αλλαγής, το σύστημα απλής αναλογικής που έχει ψηφίσει η Βουλή και θα ισχύσει στις δεύτερες εκλογές και ζήτησε να μην υπονομεύουν την κατάτμηση με προφάσεις εν αμαρτίες.

Απουσίαζαν το ΚΚΕ και η  Ένωση Κεντρώων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top