Τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με την αξία του αυτοκινήτου το 2019

Με παράλληλη ισχύ και των περιβαλλοντικών κριτηρίων, σύμφωνα με τον Νίκο Μαυραγάνη

Ριζικά θα αλλάξουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2019, αν τελικά υιοθετηθεί η εισήγηση του Νίκου Μαυραγάνη.

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών έχει προτείνει νέο μοντέλο το οποίο θα διαμορφώνει τα τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με την αξία του αυτοκινήτου.

«Η εισήγηση του υπουργείου Μεταφορών είναι η αναλογικοποίηση με την αξία του αυτοκινήτου και βεβαίως να λαμβάνονται υπόψη και τα περιβαλλοντικά κριτήρια» είπε - μιλώντας στον ΑΝΤ1 – ο κ. Μαυραγάνης.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα αναδιαμορφωθεί ο πίνακας υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας ανάλογα με τους ρύπους, ο οποίος ισχύει σήμερα για όσα αυτοκίνητα ταξινομήθηκαν στην Ελλάδα για πρώτη φορά μετά την 1/11/2010.

Οι σκέψεις του υπουργείου είναι να βγει ένα μοντέλο υπολογισμού με βάση τους ρύπους που θα ισχύει για όλα τα ΙΧ αυτοκίνητα και στη συνέχεια σε αυτό να «κουμπώνει» ένας συντελεστής που θα αφορά την αξία του αυτοκινήτου.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε και στα ανασφάλιστα οχήματα, λέγοντας ότι οι - περισσότεροι από - 430.000 ιδιοκτήτες θα λάβουν σήμερα μέσω Taxisnet τα πρόστιμα.

Σημείωσε, παράλληλα, ότι έχει μειωθεί εντυπωσιακά ο αριθμός καθώς πριν από έναν χρόνο ήταν σχεδόν 1,2 εκατομμύρια ανασφάλιστα οχήματα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top