Καβγάς Βενιζέλου - Κωνσταντινόπουλου για το νομοσχέδιο της αναδοχής!

Άναψε "φωτιές" η ανακοίνωση της υπερψήφισης του νομοσχεδίου από τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ- Νέα ενημέρωση 04-05-2018 16:45

Εσωτερικό ζήτημα στο ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η θέση του Ευάγγελου Βενιζέλου υπέρ του νομοσχεδίου της κυβέρνησης που δίνει το δικαίωμα αναδοχής παιδιών και σε ομόφυλα ζευγάρια.

Η διαφοροποίηση του κ. Βενιζέλου από την επίσημη γραμμή του κόμματος προκάλεσε την αντίδραση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου που έγραψε στο Twitter:

«Τώρα που ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για την αναδοχή, περιμένω «ύμνους» των Συριζαίων! Το χειρότερο όμως είναι Κυριακή να «χτίζεις» στην Καθημερινή και Πέμπτη να «γκρεμίζεις» στη Βουλή! Η επιστημονική σου άποψη να αναιρεί την πολιτική σου θέση!».  

Το tweet του κ. Κωνσταντινόπουλου προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου, με το γραφείο του να αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν δέχεται μαθήματα αντιπολιτευτικής συνέπειας. Επιπλέον κανείς δεν έχει το πολιτικό και ηθικό δικαίωμα να χρησιμοποιεί ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων με κριτήρια στιγμιαίου τακτικισμού. Όποιος θέλει να κάνει αξιόπιστη αντιπολίτευση έχει πολλά αλλά θέματα να επιλέξει. Τέλος,  η αυτονομία των πολιτικών χώρων δεν είναι ρητορική δήλωση, αλλά αποτέλεσμα που προκύπτει μέσα από σταθερές και καθαρές θέσεις στα μεγάλα θέματα που απασχολούν τον τόπο.Ορισμένοι θα έπρεπε να έχουν μεγαλύτερη συστολή».

Προηγουμένως, ο κ. Κωνσταντινόπουλος είχε τοποθετηθεί με άλλο tweet κατά του κυβερνητικού νομοσχεδίου:

«Δεν φτάσαμε ως εδώ, με κόπο, κόστος για να «ψηφίσουμε» την αναδοχή μας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η Φώφη Γεννηματά παραμένει προσηλωμένη στην αυτόνομη και αυτοδύναμη πορεία μας, για να γίνει η Παράταξή μας ο προοδευτικός πόλος διακυβέρνησης απέναντι στη ΝΔ» .

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top