«Πυρ ομαδόν» από την αντιπολίτευση στον Τσίπρα

Για τα όσα ανέφερε στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για «καθαρή έξοδο»

«Πυρ ομαδόν» από την αντιπολίτευση στον Τσίπρα

Δριμεία κριτική άσκησαν τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, για τα όσα ισχυρίσθηκε περί καθαρής εξόδου από το μνημόνιο κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.     

Συγκεκριμένα ανέφεραν τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε ανακοινώσεις τους:  

ΝΔ: Αν είναι καθαρή η έξοδος γιατί δεν ακυρώνει εδώ και τώρα τις περικοπές στις συντάξεις;  

Σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός, η ΝΔ επισημαίνει σε ανακοίνωσή της:  

«Ο κ. Τσίπρας επέμεινε και πάλι στη θεωρία της καθαρής εξόδου από τα μνημόνια, παρ’ ότι αυτή διαψεύδεται πια, ακόμη και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

 Η Νέα Δημοκρατία θα του απευθύνει σήμερα ένα ερώτημα: Αν είναι καθαρή η έξοδος, γιατί ο πρωθυπουργός δεν ακυρώνει εδώ και τώρα τις νέες μειώσεις των συντάξεων και του αφορολογήτου που με δική του υπογραφή θα ισχύσουν το 2019 και το 2020;».

Κίνημα Αλλαγής: Μίλησε σήμερα  για «ραγιαδισμό», εκείνος που τα έδωσε όλα στην τρόικα

Το Κίνημα Αλλαγής σχολίασε από την πλευρά του την ομιλία του πρωθυπουργού:  

«Μίλησε σήμερα  για «ραγιαδισμό», εκείνος που τα έδωσε όλα στην τρόικα.  Μίλησε για «καθαρή έξοδο», εκείνος που συμφώνησε νέα επιτροπεία και κόβει συντάξεις. Μίλησε για «σχέδιο ανάπτυξης», εκείνος που μας χρέωσε με  200 δισεκατομμύρια ευρώ. Μίλησε για «παρεμβάσεις από την δικαιοσύνη», εκείνος που έχει συστήσει θύλακες παρακράτους μέσα σε αυτήν. Μίλησε για «παραδημοσιογραφία», εκείνος που καθοδηγεί το πιο άθλιο τμήμα του μαυροκίτρινου τύπου.

Το θράσος του κ. Τσίπρα ξεπέρασε σήμερα κάθε όριο. Δεν πείθει πια κανέναν. Γι’ αυτόν δεν υπάρχει «πλοίο, δεν υπάρχει οδός» διαφυγής. Η Ελλάδα όμως μπορεί και θα βρει τον δρόμο της. Με την δύναμη του Ελληνικού λαού».

ΚΚΕ: Παρ’ τον στο γάμο σου να σου πει και του χρόνου

Το Γραφείο Τύπου της Κ. Ε. του ΚΚΕ αναφέρει σε ανακοίνωσή του:  

«Ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι, όταν μιλάει για “καθαρή έξοδο” εννοεί την αταλάντευτη “ολοκλήρωση του προγράμματος” του 3ου μνημονίου και τη διατήρηση όλων των δεσμεύσεων μετά. Θυμίζει αυτό που λέει ο λαός μας: “παρ’ τον στο γάμο σου να σου πει και του χρόνου”.

Καθαρή έξοδος σημαίνει μόνο τέλος των αντιλαϊκών προγραμμάτων και μέτρων, κατάργηση όλων των νόμων των μνημονίων, ανάκτηση απωλειών που είχε αυτά τα χρόνια που κυβέρνησαν εναλλάξ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, μετά των κατά περίσταση  κολαούζων τους».

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top