Κοτζιάς για Ίμια: Πάρτε το χαμπάρι, είναι ελληνικά με τρία διεθνή κείμενα

«Χρειάζεται ψυχραιμία – Ο Ερντογάν θα βλέπει τις αντιδράσεις μας και θα χαίρεται»

Κοτζιάς για Ίμια: Ελληνικά από 3 διεθνείς συνθήκες
Τα Ίμια είναι ελληνικά και αυτό προκύπτει ξεκάθαρα από τρία διεθνή κείμενα, είπε ο Νίκος Κοτζιάς, μιλώντας στο ραδιόφωνο News 24/7 88.6 FM.
 
Ο υπουργός Εξωτερικών απάντησε στην προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ πως τα Ίμια ανήκουν στη γειτονική χώρα και ζήτησε ψυχραιμία και νηφάλια σκέψη απ’ όλες τις πλευρές.
 
 
Τι είπε:
 
- Με τρία διεθνή κείμενα είναι σαφής η ιδιοκτησία των Ιμίων στην Ελλάδα. Καλό είναι να το πάρει χαμπάρι η Τουρκία ότι στην πλευρά τουλάχιστον του Αιγαίου οφείλει και θα είναι ωφέλιμο και για την ίδια να λειτουργεί με βάση το διεθνές δίκαιο.
 
- Η χώρα χρειάζεται ψυχραιμία και πρέπει να το επιδεικνύει η πολιτική ηγεσία και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Πρέπει να είμαστε πιο νηφάλιοι και να εκτιμάμε τα πράγματα με προσοχή διότι αν ήμουν Ερντογάν και έβλεπα πως αντιδρά η Ελλάδα σαν συνολική κοινωνία και πολιτική σκηνή στις προκλήσεις της Τουρκίας θα ήμουν ευχαριστημένος.
 
- Για το περιστατικό με τη σημαία στη βραχονησίδα: Η ελληνική σημαία μπορεί να κυματίζει παντού αλλά το πως και πότε θα υπερασπιστείς αυτή σου την ενέργεια, πρέπει να το σκέφτεσαι επίσης. Εγώ απ’ όσο ξέρω δεν σηκώθηκαν εκεί ελληνικές σημαίες ή δεν κατεβήκανε, πιο σωστά. Πάντως για κάθε ενέργεια που σχετίζεται με την εξωτερική πολιτική, πρέπει να σκέφτεται κανείς και τη συνέχεια.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top