«Αδειάζει» πάλι ο Κουβέλης τον Καμμένο για τους δύο στρατιωτικούς

«Άλλο η ομηρία και άλλο η κράτηση »

«Αδειάζει»  πάλι ο Κουβέλης τον Καμμένο για τους δύο στρα

Αποστάσεις παίρνει ευθέως από τον Πάνο Καμμένο ο Φώτης Κουβέλης σχετικά με την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών σε φυλακές της Αδριανούπολης και το εάν  πρόκειται για «ομηρία», όπως ισχυρίζεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.    

Σε συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας δηλώνει ότι «η έννοια της ομηρίας  είναι διαφορετική από την παρατεταμένη και αδικαιολόγητη κράτηση. Έχει άλλο περιεχόμενο και άλλες διαστάσεις».

«Εμείς βεβαίως καταγράφουμε ως απαράδεκτο το γεγονός ότι για περίπου ένα μήνα κρατούνται δύο στρατιωτικά μας στελέχη, αλλά η ομηρία, με συγκεκριμένο νομικό περιεχόμενο, σημαίνει άλλα πράγματα. Γι' αυτό και υποστηρίζουμε την άποψη ότι με σταθερή τη διεκδίκησή μας, με συγκεκριμένη δραστηριότητα της εξωτερικής μας πολιτικής, διεκδικούμε να επιστρέψουν το συντομότερο οι δύο στρατιωτικοί μας στην Ελλάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποδεχτούμε το νομικό περιεχόμενο της λέξης “ομηρία”», δηλώνει επίσης ο κ. Κουβέλης.

Ο αναπληρωτής  υπουργός  Άμυνας δεν προσδιόρισε χρονικά πότε θα επιστρέψουν οι δύο στρατιωτικοί, αλλά πρόσθεσε ότι «πρόκειται για ένα ζήτημα που μπορούσε να αντιμετωπιστεί με μια απλή συνεννόηση αλλά η Τουρκία το ενέταξε στην κλιμακούμενη ένταση που θέλει να προκαλεί».

Για τις αρμοδιότητές του στο υπουργείο Άμυνας και τον κ. Καμμένο ανέφερε:

«Τα καθήκοντα του καθενός μας είναι προσδιορισμένα με εξαιρετική σαφήνεια από τον ίδιο τον πρωθυπουργό».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top