Πιο «δύσκολος» ο Ντιμιτρόφ στη Βιέννη από Νίμιτς - Κοτζιά

«Όσο προχωράμε, τόσο πιο δύσκολα θέματα συναντάμε» δήλωσε για το Σκοπιανό

Πιο «δύσκολος» ο Ντιμιτρόφ στη Βιέννη από Νίμιτς- Κοτζιά

Περισσότερο επιφυλακτικός από τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά, εμφανίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων.  

«Όσο προχωράμε, τόσο πιο δύσκολα θέματα συναντάμε»  δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων Νίκολα Ντιμιτρόφ,  τηρώντας μία διαφορετικά στάση από την σχετικά αισιόδοξη των συνομιλητών του, του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας,  Νίκου Κοτζιά,  και του ειδικού απεσταλμένο του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς,  μετά την επτάωρη συνάντησή τους  στη Βιέννη.

Διαβάστε επίσης:

 Κοτζιάς για το Σκοπιανό: Ελπίζω στην επόμενη συνάντηση να είμαστε έτοιμοι για το μεγάλο βήμα

Νίμιτς για το Σκοπιανό από τη Βιέννη: Μεγάλη βελτίωση αλλά και δύσκολα ζητήματα

«Εχει γίνει μία σχετική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό. Διότι όσο προχωράμε μπροστά, τόσο και συναντάμε πιο δύσκολα θέματα. Από την πλευρά μας έχουμε πολλά να εξετάσουμε, πολλά να ζυγίσουμε όπως και η άλλη πλευρά έχει πολλά ζητήματα να σκεφθεί» δήλωσε.

Πρόσθεσε ο ΥΠΕΞ των Σκοπίων:

«Σκεφτόμαστε λογικά, τι είναι το πιο σημαντικό πράγμα για τη μία πλευρά και τι για την άλλη ,και μπορούμε να συμπεριλάβουμε τα δύο αυτά πράγματα στο συμβιβασμό που είναι ο στόχος μας. Ωστόσο, δεν συνιστά έκπληξη ότι όσο πιο κοντά πλησιάζουμε σε μία απτή λύση πολλές δυσκολίες έρχονται στην επιφάνεια» .

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top